Açık

23°C
Konya

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Yurdun tamamında yağış var! 15 kente sarı kodlu uyarı

Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna göre bugün yurdun tamamında sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıklar güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalırken yağışlar Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak. İşte 4 Mayıs cumartesi hava durumu raporu...
Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Yurdun tamamında yağış var! 15 kente sarı kodlu uyarı
Kayıt Tarihi: 04.05.2024 07:50 - Son Güncelleme: 18.05.2024 20:54
YAZI
A

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklığın güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 kente sarı kodlu uyarıda bulundu...

PROF. DR. ŞEN: BUGÜN ÜLKEDE YAĞIŞ VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Bugün ülkede yağış var. Sabah Çanakkale, Balıkesir, öğleden sonra Sinop, Kastamonu, Kayseri, Sivas, Niğde, Nevşehir, Yozgat, Malatya, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Mardin'de kuvvetli yağış sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ve kısa süreli fırtına oluşturabilir" mesajını paylaştı.


Prof. Dr. Şen, "Sıcaklıklar 2-3 derece daha düşüyor. Pazar gününden itibaren gece sıcaklığı iç kesimlerde ortalamanın altına düşecek. Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da zirai don hadisesi bekleniyor. Pazartesiden itibaren yağış doğuya çekilecek sıcaklıklar yükselmeye başlayacak" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler