Çok Bulutlu

21°C
Konya

15 Temmuz şehidinin son sözleri bu oldu: Vatan için bir Fırat gitmiş çok mu

15 Temmuz şehidi polis memuru Fırat Bulut’un babası Şinasi Bulut, oğlu ile yaptığı son konuşmayı anlattı: ‘Oğlum dikkat et’ dedim. ‘Baba vatanı olmayanın namusu olmaz. Vatan elden gidiyor, bir Fırat gitmiş çok mu?’ dedi. Sabaha karşı şehadet haberini aldım
15 Temmuz şehidinin son sözleri bu oldu: Vatan için bir Fırat gitmiş çok mu
Kayıt Tarihi: 28.06.2022 07:06 - Son Güncelleme: 17.04.2024 10:13
YAZI
A

Polis memuru Fırat Bulut (30), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önündeki çatışmada darbecilere direndi, 281 mermi sıktı ve ardından şehit olduPolis memuru Fırat Bulut (30), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önündeki çatışmada darbecilere direndi, 281 mermi sıktı ve ardından şehit oldu.


SABAH'a konuşan Şehit Fırat Bulut'un babası Şinasi Bulut, "Oğlum şehit olmadan önce 'Baba vatanı olmayanın namusu olmaz. Vatan elden gidiyor, bir Fırat gitmiş çok mu?' dedi. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Darbe girişimi şey olsa yine çıkarız" ifadelerini kullandı.


Oğlunun 15 Temmuz darbe girişimi gecesi görevde olduğunu söyleyen baba Bulut, "Oğlum şehadet şerbetini yudumladığında 30 yaşından yeni gün almıştı. Darbe girişim gecesi görevdeydi. Gece saat:23.00 sularına kadar irtibattaydık. En son konuştuğumuzda, 'Oğlum dikkat et' dedim. Oğlum da bana, 'Baba vatanı olmayanın namusu olmaz. Vatan elden gidiyor, bir Fırat gitmiş çok mu?' dedi.



Bu görüşmeden sonra daha irtibat kuramadım. Sabah saat: 06.00 gibi şehadet haberini aldım. Oğlum normalde Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü'nü kazanmıştı, kaydını yaptırdığımız halde gitmedi. Yedekten polisliği kazanmıştı. Annesine, 'Belki ben de şehit olurum diye polisliği seçtim' demiş. Şehadetinden bir gün önce amcasının oğluna, 'Ben şehit olacağım. Siz kendiniz düşünün' demiş" ifadelerini kullandı.

HER GÜN AYNI ACIYIZ YAŞIYORUZ

Oğlunun Genelkurmay Başkanlığı önünde şehadete yürüdüğünü belirten Bulut, "Oğlum şehit olduğunda 6 yaşında bir kızı vardı. Biz ailecek her gün o geceyi yaşıyoruz. Can bedenden çıkmadıkça da unutmayız, unutamayız. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı.


Çanakkale'de ortaokul talebelerini şehit verdik. Fırat, ailesine çok düşkündü. 'Haksızlık karşısında mücadele etmemiz lazım' derdi. Bizim o acıyı unutmamız mümkün değil. Biz aynı şey olsa yine çıkarız. Kimse aklına farklı şeyler getirmesin. Suriye'yi, Libya'yı görüyoruz. Bizim için vatan her şeyden önemli. Allah, devletimize milletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.


HAİNLERE TAM 281 KURŞUN SIKTI

30 yaşındaki Fırat Bulut, evli bir çocuk babasıydı. Ankara'da polis memuru olarak görev yapmaktaydı. 15 Temmuz gecesi darbeci hainlere karşı göğüs göğüse çarpıştı. Hainlere tam 281 kurşun sıktı.


Polis memuru Fırat Bulut, darbecilerin ele geçirdiği zırhlı personel taşıma aracında gelen kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırıldı ama gece saat 02.00 sıralarında çok sevdiği üniformasıyla şehadet şerbetini içti.


Erzurumlu polis memuru Fırat Bulut, kızı Büşra, babası Şinasi, annesi Rahime ve eşi Gamze'nin şahitliğinde Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı Polis Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı.

SABAH


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler