Açık

18°C
Konya

16 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu: Savcı 36 Yıl İstedi, Mahkeme Serbest Bıraktı!

Çocukluk arkadaşının 16 yaşındaki kızına cinsel saldırıda bulundu ‘Sana eşofman aldım, evde’ yalanıyla kandırıp istismar etmiş DNA örnekleri istismarı ortaya koydu, şüpheli tutuklanmadı
16 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulundu: Savcı 36 Yıl İstedi, Mahkeme Serbest Bıraktı!
Kayıt Tarihi: 16.06.2026 07:37 - Son Güncelleme: 17.06.2026 06:20
YAZI
A

Aksaray’da çocukluk arkadaşının 16 yaşındaki kızı T.A.Y’ya getirdiği apart dairede cinsel saldırıda bulunduğu ileri sürülen M.D. (49) hakkında soruşturma tamamlandı. Savcılık M.D. hakkında 4 farklı suçtan 36 yıla kadar hapsini istedi. Şüpheliden ve mağdur kızın kıyafetlerinden alınan DNA örnekleri birbiri ile uyuşup, istismarı ortaya koyarken M.D’nin tutuksuz yargılanması ise pes dedirtti. T.A.Y. ifadesinde, “Sana eşofman aldım ama evde dedi. Kapıyı ve perdeleri kapatınca korktum ve ‘amca annem arıyor’ diyerek gitmek istedim. Gitmeme izin vermedi. Beni odaya getirerek zorla birlikte oldu. Bu olayı kimseye söylemeyeceksin yoksa aileni zarar veririm” dedi. 

Olay, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında meydana geldi. Annesi ile birlikte kentte yaşayan T.A.Y. babasının çocukluk arkadaşı olan ve yıllardır tanıdığı M.D’nin isteği ile buluştu. M.D. iddiaya göre genç kıza ‘Sana eşofman aldım ama evde’ dedi. Bunun üzerine ikili apart daireye gitti. M.D. eve girdikten sonra kapıyı kilitledi. M.D’nin perdeleri kapatmasından şüphelenen genç kız annesinin aradığını ve dışarı çıkmak istediğini söyledi ancak M.D. buna izin vermedi. M.D., odaya götürdüğü genç kıza cinsel saldırıda bulundu. 

DNA ÖRNEKLERİ UYUMLU ÇIKTI, SERBEST KALDI

Bu durumu aylarca kimseye anlatamayan T.A.Y., bir süre sonra yaşadıklarını ablasına anlattı. Aile bunun üzerine emniyete giderek suç duyurusunda bulundu. Genç kız olay günü üzerinde bulunan ve sakladığı kıyafetleri de polise teslim etti. Elbiselerin üzerinden alınan DNA örnekleri ile şüpheli M.D’den alınan örnekler uyumlu çıktı. Buna rağmen M.D’nin tutuksuz yargılanmasına hükmedildi. 

4 FARKLI SUÇTAN 36 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ 

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı M.D. hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Savcılık ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Cinsel taciz’ ve ‘Tehdit’ suçlarından M.D’nin 36 yıla kadar hapsini istedi.

‘EŞOFMAN ALDIM YALANIYLA KANDIRMIŞ’

İddianamede dehşeti yaşayan T.A.Y’nin ifadesi de yer aldı. Genç kız, “M. amcam beni aradı. Nevşehir’e gideceğini giderken de Aksaray’a uğrayıp benimle görüşmek istediğini söyledi. Arabayla biraz dolaştık. Sonra bana ‘sana eşofman takımı aldım ama evde’ dedi. M. amca bana bazen hediyeler alırdı. Aparta gittik. Ben eve girince amca eşofman takımı nerede dedim. Bu esnada M. kapıyı kilitlemiş. Sonrada camları ve kapıları kapattı. Bir şey yapacağını düşünüp, ‘annem arıyor’ diyerek gitmek istedim. Bana vurdu ve telefon elimden düştü. Beni odaya götürerek zorla ilişkiye girdi. Bu olayı kimseye söylemeyeceksin yoksa ailene zarar veririm dedi. Sonra beni eve bıraktı. Daha sonra beni arayıp doğum kontrol hapı almamı yaşımın küçük olması nedeniyle sıkıntı olabileceğini söyledi. Uzun süre odamdan çıkamadım sürekli ağlıyordum. Sonunda yaşadıklarımı ablama anlattım” dedi. 

M.D’den alınan DNA örnekleri başka bir olayı da ortaya çıkardı. Kasım 2023’te Konya’nın merkez Meram ilçesi Kızılören Mahallesindeki bir bağ evinde yaşanan hırsızlık olayında bulunan sigara izmaritlerinden alınan DNA örnekleri ile M.D’nin DNA’sının uyumlu olduğu belirtildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler