20 yıl sonra gelen ihbar dosyayı patlattı! İntihar zannedilen o olay cinayet çıktı!

İstanbul Pendik’te 25 Nisan 2005 tarihinde, Kaynarca Mahallesi’ndeki Tersane Tren İstasyonu’nda parçalanmış halde bulunan bir kadın cesediyle ilgili dosya, 20 yıl sonra gelen bir ihbarla yeniden açıldı. O dönem intihar olarak kayıtlara geçen olayda, cesedin iki çocuk annesi Gönül Çelen’e ait olduğu belirlenmişti.

İHBAR YENİ SORUŞTURMANIN KAPISINI ARALADI
Yıllar boyunca tozlu raflarda bekleyen dosya, genç kadının cinayete kurban gittiğine dair yapılan bir ihbarla tekrar gündeme geldi. İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan yeni soruşturmada, olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen 7 şüpheli tespit edildi. İstanbul, Muğla, Edirne, Sakarya ve Trabzon’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda N.K. (60), H.Ç. (60), A.T. (66), İ.G. (55), R.U. (40), M.A.K. (39) ve Ö.K. (34) gözaltına alındı.
ADLİ TIP: “YÜRÜYEREK GİTMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Yeniden yapılan adli incelemelerde, Gönül Çelen’in vücudunda 304 promil alkol tespit edildi. Adli Tıp Kurumu, bu düzeyde alkolün kişinin kendi başına ayakta duramayacağı ve tren raylarına yürüyerek gitmesinin mümkün olmayacağı yönünde rapor sundu. Ayrıca olay saatinden dakikalar sonra genç kadının cep telefonuna başka bir SIM kart takılarak arama yapıldığı belirlendi.

EVLERİNE BASKIN DÜZENLENDİ
Gözaltına alınan şüphelilerden ikisinin Gönül Çelen’in en son görüştüğü kişiler olduğu, diğerlerinin ise eski patronu, cep telefonunun el değiştirdiği kişi ve SIM kartla ilk arama yapılan şahıs olduğu öğrenildi. Baskın yapılan adreslerde yapılan aramalarda, kuru sıkıdan bozma iki adet ruhsatsız tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.
ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan 7 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında olayın perde arkasının tamamen aydınlatılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
Kaynak: DHA
YORUM YAP
Konya'da Kurban Bayramı için tedbirler alındı
CHP'deki savaş Konya'ya da sıçradı! Milletvekili ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını kaldırdılar
Başkan Altay: “1 Milyon 800 Bin Çiçeği Toprakla Buluşturuyor, Konya’mızın Görsel Zenginliğini Artırıyoruz”
Konya'da CHP'li belediyeye ayrımcılık cezası
Annesini 20, babasını 10 bıçak darbesiyle öldüren şüpheli: Kriz anında yaptım
Yer Konya... Okulda ölümde sorumlu yok!
Konya’da Dehşet: Anne ve Babasını Bıçaklayarak Katletti

