Çok Bulutlu

13°C
Konya

Ahmet Davotoğlu: Mahalle Mahalle Geliyoruz

 Ahmet Davotoğlu: Mahalle Mahalle Geliyoruz
Kayıt Tarihi: 13.06.2021 14:50 - Son Güncelleme: 25.03.2024 08:45
YAZI
A

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı İlçe Teşkilatlanmalarını tamamlayarak mahalle başkanlıklarını açmaya hız verdi.

Konya’da İlçe teşkilatlarının tamamlanmasının ardından mahalle başkanlıklarının açılışını yapmak için günübirlik Kulu ve Cihanbeyli ilçelerini ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Kulu İlçe binası ve Cihanbeyli’ye bağlı Yeniceoba, Kandil, Çöl ve Büyükbeşkavak mahalle başkanlıklarının açılışlarını da yaptı.

Açılışlarda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Konya’da Türkiye’ye öncülük edecek şekilde mahalle başkanlıklarımızı açmaya başladık. Daha önce Selçuklu’da Tepekent Mahalle Başkanlığımızı açmıştık şimdi de Cihanbeyli’de Yeniceoba, Kandil, Çöl ve Büyükbeşkavak mahalle başkanlıklarımızı açıyoruz. Ne demişlerdi bize? ‘Parti kuramaz, kursa da teşkilatlanamazlar’ demişlerdi. Partiyi kurduk mu kurduk. Bakın bir buçuk yıl geçti, pandemiye rağmen, baskılara rağmen, medya ambargosuna rağmen teşkilatlandık mı, teşkilatlandık ve bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde olağan genel kurulumuzu da yaparak olası ilk seçime girmeye hak kazandık. Çünkü Gelecek Partisi kadroları hiçbir şeyden korkmayan, yılmayan kadrolardır. Gelecek Partisi kadroları iyi eğitimli ve ehliyetli kadrolardır. Ama en önemlisi Gelecek Partisi kadroları bu milletin kadrolarıdır.  Şimdi de mahalle başkanlıklarımızı açmaya başladık. Bakın bu mahallelerde iktidar partisinin ve iktidar partisi ortağının mahalle temsilcilikleri var mı? Yok. Gelebilirler mi buralara? Gelemezler, çünkü onlar çiftçinin yüzüne bakamazlar. Siz onlara hesap sorarsınız. Bakın biz geldik ve mahalle başkanlıklarımızı açtık. İşte buradan söylüyorum; Türkiye’nin her yeri bizim için eşittir ve bütün vatandaşlarımıza da güveniriz. Seksen dört milyon vatandaşımız arasında ayrım gözetmeyiz. Biz öyle sadece hemşerilerine “Bizim uşaklar” diyenlerden de değiliz. Biz bütün milletini kardeş bilenlerdeniz. Ama şunu da biliyoruz, Konya’nın yiğit insanları arkamızdadır, Cihanbeyli ve mahallelerinin yiğit İnsanları arkamızdadır. Bugün ben bunu gördüm, Allah razı olsun hepinizden. 2015’te Konya’ya başbakan olarak geldiğimde dedim ki iki proje bizim için hayatidir. Birincisi Konya’nın kuzeyini, Kulu’yu, Cihanbeyli’yi, Yeniceoba’yı Tavşançalı’yı, Kandil’i Altınekin’i Yunak’ı ve Konya’nın bütün kuzey kesimini sulayacak şekilde Kızılırmak’tan mutlaka su gelmesi lazım. Biz bu fikri ortaya koyduk ama bunlar bir adım atmadılar. Güney’de de Göksu’dan yani Toros dağlarından kanallarla iki barajdan Konya ovasına. Şimdi çiftçinin isyan ettiği İsmil, Karatay, Çumra, Karapınar sulanacaktı. Avşar Hadimi barajını yaptık, Eğiste Barajı’nı yaptık ama Hadimi Barajı’nın betonları bile çürümeye başladı. Dolduramadılar ve bağlantı yolu yapamadılar. 2016 yılından beri 28 kilometrelik Âmine Hatun tünelini bitiremediler, beş yıl oldu beş yıl…

Çünkü bunların, bu milletin menfaatine harcayacak paraları yok. Çumra’da Karapınar’da Göksu’dan gelecek suyun sulama kanalları şimdi çürüyor. Pek,  KOP Projesi dururken Kızılırmak’tan su buraya gelmeyip Konya’nın kuzeyi böyle çölleşirken bunlar bu paraları nereye harcamak istiyorlar? Kanal İstanbul’a harcamak istiyorlar. İstanbul’u da tehdit edecek şekilde On milyarlarca doları oraya dökmek istiyorlar. Çünkü orada rant var.  Bizim niye ayrıldığımızı şimdi millet daha iyi biliyor. Niye yeni bir yola çıktığımızı şimdi daha iyi biliyor. Siz bizi tanırsınız, Konyalı Yörük Ahmet’i bilirsiniz. Allah aşkına bizim çeteci adamlarla hiç işimizi gördünüz mü bizim? Ama bunların son bir ay içinde bile ortaya çıkan ifşahatlar, ondan önce bu damat bakanın merkez bankası rezervlerindeki 128 milyar doları eritip gitmesi, İçişleri Bakanı hakkında daha dün ortaya atılan ifşahatlar,  bir gece Merkez Bankası başkanının değişmesi ile sadece bir gecede Türk parasının değer kaybı dolayısı ile kaybettiğimiz rakam 525 milyar Türk Lirası. Bu rakamlarla Kızılırmak’tan 10 kez su getirilirdi. Göksu’nun suyu Konya Ovası ile buluşur, işte bu çölleşme bu kuraklaşma oluşmazdı.” Dedi.

Mahalle Başkanlıklarının açılışlarına devam edeceklerini de belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Mahalle mahalle geliyoruz. Gümbür gümbür geliyoruz” diyerek mahalle başkanlıklarının açılışını yaptıktan sonra Konya’dan ayrıldı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler