Açık

13°C
Konya

Alişka çorbası tarifi

Bursa yöresine ait bu çorba akşam yemeğinde masanızı süsleyecek bir lezzet. Oldukça doyurucu ve lezzetli olan alişka çorbasını mutlaka denemelisiniz.
Alişka çorbası tarifi
Kayıt Tarihi: 17.09.2022 16:35 - Son Güncelleme: 15.04.2024 10:21
YAZI
A

MALZEMELER

2 adet tavuk budu

2 adet patates

8-10 dal maydanoz, tuz, karabiber

Hamuru için:

Bir buçuk su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz, yeteri kadar su

YAPILIŞI

Hamuru için unu yoğurma kabına alıp, tuz ve cıvık bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. mTavuk butlarını 3 su bardağı suda haşlayın ve sudan çıkarıp elinizle didikleyin. Tavuk suyunun içine 5-6 su bardağı sıcak su ekleyin ve küp doğranmış patatesi katın. Tatlı kaşığını suya batırıp çıkarın ve cıvık hamurdan bir parça alıp suya atın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin ve hamurlar pişene kadar suyu kaynatın. Didiklenmiş tavuk, tuz ve karabiberi katın. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler