Açık

15°C
Konya

Altılı masa: Sembolik yetkisiz bir aday lazım

Cumhurbaşkanı adayını belirlememesine rağmen 9. kez toplanacak olan altılı masanın ilk gündem maddesi Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin sınırlandırılması olacak. Ayrıca kulisten gelen bilgilere göre altı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak sembolik ve yetkisiz bir aday çıkaracağı iddia ediliyor.
Altılı masa: Sembolik yetkisiz bir aday lazım
Kayıt Tarihi: 28.11.2022 10:51 - Son Güncelleme: 28.03.2024 00:42
YAZI
A

2023 seçimleri için geri sayım devam ederken muhalefet partilerinin oluşturduğu altılı masa 9 kez bir araya gelecek. Bugün saat 14.00’te Demokrat Parti’nin ev sahipliğinde toplanacak olan altılı masada Cumhurbaşkanı adayının bir türlü belirlenemediği masada son olarak sembolik ve yetkisiz bir aday görüşü üzerinde duruluyor.

Altılı masada tanıtım ve toplantı bir arada

Masanın adaylık tanımının yer aldığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi tamamlanmıştı.

Cumhurbaşkanı'nın yetkileri sınırlandırılacak

Altı lider salonda olacak ancak teklifi hazırlayan Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu üyeleri değişiklikleri konuşacak, liderler dinleyecek, imza töreni olmayacak.

Buna göre Cumhurbaşkanı yetkileri, hükümet kurulması ve devrilmesi, anayasal kurumlar, yargı ve temel hak ve özgürlükler başlıklarında değişiklikler planlanıyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler