Anadolu’da renk cümbüşü!

Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinde bulunan lale tarlaları her yıl yerli ve yabancı on binlerce turisti ağırlıyor. Özellikle Rusya, Ukrayna ve Uzak Doğu ülkelerinden turistlerin ilgi odağı olan tarlalarda şu sıralar renk cümbüşü yaşanıyor. Laleler gökkuşağı gibi renkli görüntülere sahne olurken, bu tarlalar ülkemizin çiçek soğanı ihtiyacının yüzde 95’ini karşılıyor. Bunun yanı sıra çiçek soğanları 5 ülkeye ihraç edilerek ülke ekonomisini de önemli katkı sağlanıyor. Firma 2027 yılında üretim kapasitesini ise 3 katına çıkarmayı hedefliyor.
Kazımkarabekir ilçesine bağlı Kızılkuyu köyünde özel bir firma tarafından 10 yıl üretimine başlanan laleler, yıllardır yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Özellikle Rusya, Ukrayna ve Uzak Doğu ülkelerinden turistlerin ilgi gösterdiği tarlalar bu sıralar en yoğun günlerini yaşıyor. Firma, lalelerin açtığı ve renk cümbüşü oluşturduğu bu günlerde tarlaları misafirlerine ücretsiz olarak açarak bu eşsiz deneyimi yaşamalarını sağlıyor. On binlerce kişi bu eşsiz lale tarlaları arasında fotoğraf çektirmeyi de ihlal etmiyor.

ÜLKE İHTİYACININ YÜZDE 95’İ KARŞILAYIP 5 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORLAR
50 dekarlık alanda üretilen çiçek soğanları ülke ihtiyacımızın yüzde 95’ini karşılıyor. Bunun yanı sıra bu çiçek soğanları 5 ülkeye ihraç edilerek ülke ekonomisini de önemli katkı sağlıyor. Firma 2027 yılında ise üretim kapasitesini 3 katına çıkarmayı hedefliyor.

Firma yetkililerinin en büyük üzüntüsü ise ziyaretçilerin tarlalara attıkları çöpler oluyor. Ziyaretçiler özellikle galoş ve poşetlerini tarlalara atıp gidiyor. Yetkililer bu durumun devam etmesi durumunda önümüzde yıllarda tarlaları ya ziyarete kapatacaklarını yada kısıtlılık kararı alabileceklerini ifade ediyor.

YORUM YAP
Trafik cezalarında gelinen nokta! Konya’da “Hayatında bir damla alkol almayan” sürücüye alkollü işlem! Mahkemeye başvurdu!
Konya’nın Kültürel Hafızası Yenileniyor: Rampalı Çarşı’da Yeni Dönem
GÖDENE’NİN KALBİNDE "BİLGE" NESİLLER YETİŞECEK
Konya Büyükşehir'in Gödene'ye kazandıracağı Bilgehane ve Lima binasının temeli atıldı
Konya'da Otomobil şarampole yuvarlandı: Kardeşlerden 1'i öldü, 1'i yaralandı
Konya’da belediye 25 bin kişiye ücretsiz dağıtacak! Başvurular bugünden başlıyor
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’nde Anlamlı Açılış
“KONYA, TÜRKİYE’NİN TARIM BAŞKENTİ KONUMUNDA”
Başkan Altay: “Konya’mızın Bereketli Topraklarını Hep Birlikte Daha Güçlü Yarınlara Taşımaya Devam Edeceğiz”

