Çok Bulutlu

17°C
Konya

'Asrın felaketi'nde 12. gün! İşte bölgede yaşanan son gelişmeler

'Asrın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli çifte depremin ardından arama kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.
'Asrın felaketi'nde 12. gün! İşte bölgede yaşanan son gelişmeler
Kayıt Tarihi: 17.02.2023 05:31 - Son Güncelleme: 19.04.2024 02:08
YAZI
A

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan bu felaket Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da büyük yıkıma yol açtı.

Her iki depremin birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler olduğu kaydedildi.

11 ili vuran depremin 12. günündeki arama kurtarma çalışmalar ise aralıksız sürdürülüyor...

İşte dakika dakika bölgede yaşanan gelişmeler:

21:55 Adıyaman'da depremde yıkılan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği binanın müteahhidi Ersin Tekin tutuklandı.

21:36 İçişleri Bakanı Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde "Şu ana kadar 39 bin 672 vatandaşımızı kaybettik." dedi.

20:42 Adıyaman'da depremde yıkılan İsias Otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt tutuklandı.

20: 28 Bakan Özer, OHAL ilan edilen illerdeki ortaokul ve lise öğrencilerinin, istemeleri halinde okul pansiyonlarına doğrudan "parasız yatılı" olarak yerleştirilebileceğini açıkladı.

18:29 Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde depremde yıkılan binalara ilişkin soruşturma kapsamında 7 müteahhit tutuklandı

18:25 Hatay'ın Defne ilçesi Elektrik Mahallesi'nde binanın enkazından 45 yaşlarında bir kişi, depremin 278. saatinde sağ çıkarıldı

17:17 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Yaklaşık 85 bin bina ağır hasarlı.

16:29 AFAD tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerde konutları hasar gören vatandaşlara 10 bin liralık hane başı destek ödemelerinin yapılmaya başlandığı bildirildi.

14:50 Bakan Dönmez, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Afşin Elbistan Termik Santrali'nin B ünitesinin gelecek hafta itibarıyla kısmen çalışmaya başlayacağını bildirdi.

14:46 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki hırsızlık, yağma ve nitelikli dolandırıcılık olaylarına ilişkin soruşturmalarda 152 şüpheli tutuklandı.

14:46 Adıyaman'da depremde yıkılan Özkan Apartmanı'nın müteahhidi Mehmet Özkan tutuklandı.

14:45 Depremden etkilenen illerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda 83 şüpheli tutuklandı.

14:37 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı.

14:16 YÖK Başkanı Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı. Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

14:00 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan noktalardan biri olan Gaziantep'in Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Bakan Çavuşoğlu, cuma namazı ve afette hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazını katıldı.

13:43 ABD'nin deprem bölgesine ulaştırılmak üzere Türkiye'ye gönderdiği 2.5 milyon dolarlık yardım uçağı Adana Şakirpaşa Havalimanına indi.

13:38 Afganistan'daki Türkmenler, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için hatim duası yaptı.

13:35 Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un "asrın felaketi" sebebiyle Türkiye'ye her türlü desteğe açık olduklarını söylediğini aktardı.

13:33 Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Erzincan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

13:32 Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adıyaman'da incelemelerde bulundu.

13:31 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören tarihi ve kültürel yapıların restorasyonuna gelecek ay başlanacağını açıkladı.

13:30 Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un "asrın felaketi" sebebiyle Türkiye'ye her türlü desteğe açık olduklarını söylediğini aktardı.

13:29 TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve beraberindeki araştırmacı heyet, deprem bölgesinde devam eden araştırmalara katkı vermek için bölgeye gitti.

13:16 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gören Adıyaman'da altyapı ve barınma ihtiyacının karşılanması için çalışmaların devam ettiğini ve kentin bazı bölgelerine cumartesi gününden itibaren doğal gaz verilmeye başlanacağını bildirdi.

12:36 Bakan Kurum: (Deprem bölgesinde) 3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm, 684 bin bina incelenmiştir. 84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir.

11:34 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Deprem bölgesindeki illerden diğer illere tayin taleplerinde bulunacak öğretmenlere ilişkin süreci bu hafta sonu açıklayacağız.

10:50 Azerbaycan, deprem nedeniyle Türkiye'ye 110 kişilik arama kurtarma ekibi daha gönderdi.

10:48 Malatya'da depremde yıkılan binalarla ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltına alınan 40 kişiden 13'ü tutuklandı.

10:40 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te kurulan konteyner ve geçici yapılara ilişkin, "Tüm kurumlarımızla deprem bölgemizi ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

10:32 Emniyet Genel Müdürlüğü: Sosyal medya platformlarında depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulunan 713 hesap yöneticisi tespit edildi, 377'si hakkında adli işlem başlatıldı. 117 şahıs gözaltına alındı, 21'i tutuklandı. Dolandırıcılık amaçlı internet sitelerinin kapatılması sağlandı

10:30 Adıyaman'da onlarca kişiye mezar olan İsias Otel soruşturması çerçevesinde, otelin yöneticilerinden Efe Bozkurt gözaltına alındı.

09:46 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararı ile depremden etkilenen vatandaşlar elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken olağanüstü hal süresi boyunca güvence bedeli ödemeyecek

09:45 Depremin büyük yıkıma yol açtığı illerden Hatay'da koordinatör olarak görev yapan Amasya Valisi Mustafa Masatlı, "Bizler devlet olarak deprem bölgelerinde görevimizi aralıksız sürdürmekte, halkımızın acısına ortak olmakta ve mağduriyetleri en kısa sürede gidermek için var gücümüzle çalışmaktayız" dedi.

09:44 Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanarak İstanbul'a getirilen 8 bin 555 vatandaştan 1374'ünün tedavisi kentteki çeşitli hastanelerde sürerken, 7 bin 181'i taburcu edildi.

09:42 MSB: Deniz Kuvvetlerimize ait uçaklar da vatandaşlarımızın tahliyesine hız kesmeden devam ediyor. Kahramanmaraş ve Adana'da depremden zarar gören vatandaşlarımız, C-235 genel maksat uçağı ile Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı'na tahliye edildi.

09:41 Bolu'dan 37 AFAD gönüllüsü, 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremlerin meydana geldiği Kahramanmaraş'a gitti.

09:15 Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Mehmetçik, asayişin sağlanmasının yanında enkaz alanlarında nöbet tutmaya devam ediyor.

09:00 Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 2 büyük depremin ardından bazı hastanelerde hasar ve çökme meydana geldi. Sağlık Bakanlığı ve UMKE iş birliği ile Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan sahra hastanesi depremzedelere hizmet veriyor.

06:30 İran, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için ilaç, sağlık ekipmanı ve tıbbi teçhizatın yer aldığı 6 ton tıbbi yardım malzemesi yolladı.

05:16 Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla Meksika'dan ülkemize gelen kurtarma ekipleri geri döndü. Ekip, çalışmalar sırasında hayatını kaybeden Proteo adlı kurtarma köpeğinin cenazesini de yanlarında getirdi.

05:00 Türkiye'nin 10 ilini kapsayan yıkıcı deprem için ABD'deki Türk Büyükelçiliğinin ve Türk toplumunun önderliğindeki yardım çabaları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin organize ettiği yardım kampanyası kapsamında, depremzedeler için toplanan giyecek, sağlık, gıda ve temizlik malzemeleri Washington DC'de bulunan Dulles Uluslararası Havaalanı'nda, afet bölgelerine gönderilmek üzere hazırlanarak THY'nin kargo alanına getirildi.

04:00 Venezuela arama kurtarma ekibi İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine uğurlandı. Venezuelalı kurtarma ekibinin lideri Luis Diaz Curbelo, "Biz her zaman Türkiye'nin yanındayız, acınızı paylaşıyoruz. Daha fazlasını yapmak isterdik, elimizden gelen her şeyi yaptık." dedi.

01:46 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde depremin 260. saatinde 14 yaşındaki çocuğu enkazdan çıkaran ekibi ziyaret ederek bilgi aldı.

01:40 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da depremin 260'ıncı saatinde enkazdan sağ çıkarılan 14 yaşındaki Osman'ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

01:39 Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi'ndeki bir binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ve 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı.

01:09 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Karabük AFAD ekibi, görevlerini tamamlayarak kente döndü.

00:50 Resmi Gazete'de Başkan Erdoğan imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre, bankaların bağış ve yardım sınırlamasına muafiyet getirildi.

00:09 AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 38 bin 44 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

00:00 260. saatte Hatay'da 12 yaşındaki erkek çocuğu, enkazdan sağ salim kurtarıldı.

23:46 Dışişleri Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelenen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerin ardından, 5 bin 654 yabancı personelin arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldığını duyurdu.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler