Bakan Bayraktar: Soma'da işletmeci iyi bir performans göstermedi oyuncu değişikliğine gideceğiz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Soma’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Soma Termik Santrali’nde işletmeci değişikliğine gidileceğini açıkladı.
Bayraktar, santralin arz güvenliği ve dışa bağımlılığı azaltma açısından kritik olduğuna dikkat çekerek, aynı zamanda Soma halkı için de büyük önem taşıdığını vurguladı. Santralin doğrudan 13 bin kişiye istihdam sağladığını, ayrıca taşıyıcı kooperatifler ve farklı iş kollarıyla bölge ekonomisinin can damarı olduğunu belirtti.

KONYA ŞEKER İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERMEDİ YAPMASI GEREKEN YATIRIMLARI YAPMADI
Santralin mevcut işletmecisini eleştiren Bayraktar, “İşletmeci iyi bir performans göstermedi, yapması gereken yatırımları yapmadı. Bu nedenle daha profesyonel bir işleticiyle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Bakan Bayraktar, yeni işletmeciyle ilgili kararın bu ay içerisinde hayata geçirileceğini belirterek, “Soma santralinin bacasını tekrar tüttüreceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun” ifadelerini kullandı.
YORUM YAP
Konya'daki bu hastanedeki skandalı SGK ortaya çıkardı! Hastalardan fazla para alıyormuş
Konya'da uzaklaştırma kararı olan eşine eczanede dehşeti yaşatmıştı! 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı
Hayallerimizle oynadı
Konya’da far avı yaparken operasyonla yakalandılar: 4 kişiye rekor ceza!
Konya’da 400 kişilik gece şehir gündemine damga vurdu
Yer Konya... Ameliyathane teknisyeninin medikal malzeme vurgunu
Konya'da 5 kritik kavşakta EDS-4 sistemi devreye giriyor


K***a s****lısı
05.09.2025 20:21