Başkan Altay: “Az Su İsteyen Ürünlerin Yaygınlaşması İçin Çiftçimize 115.875 Kilo Nohut Desteğinde Bulunduk”

Konya Büyükşehir Belediyesi, kuraklığa karşı dayanıklı, az suyla yüksek verim elde edilen ürünlerin Konya genelinde yaygınlaşması için çiftçiye desteğini sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, değişen iklim şartlarına karşı 31 ilçede tarımsal destekleri şekillendirdiklerini belirterek, “Kuraklıkla mücadelede ürün deseninin değişmesi büyük önem taşıyor. Nohut gibi az su isteyen ve iklim şartlarına daha dayanıklı ürünlerin yaygınlaştırılması çiftçimizin maliyetini düşürdüğü gibi su kaynaklarının korunmasına da katkı sağlıyor. Biz de 31 ilçemizde önceden başvurularını aldığımız çiftçilerimize 7 bin 725 dekar alanda ekilmek üzere yüzde 50 hibeli, 115 bin 875 kilogram nohut tohumu desteğinde bulunduk. Yapılan bu destekleme ile yaklaşık bin 100 futbol sahası büyüklüğündeki bir alanı susuz tarımla üretime kazandırmış olacağız. Bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

“AMACIMIZ ÜRETİCİMİZİN DAHA AZ SUYLA DAHA FAZLA VERİM ALABİLECEĞİ BİR ÜRETİM MODELİNE GEÇİŞİNİ DESTEKLEMEK”
Ülkenin gıda güvenliği açısından Konya’nın stratejik bir konumda olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Amacımız üreticimizin daha az suyla daha fazla verim alabileceği bir üretim modeline geçişini desteklemek. Nohut gibi baklagil ürünleri hem toprağın verimliliğini artırıyor hem de su tüketimi açısından avantaj sağlıyor. Burada üretilecek her ürün sadece Konyalı çiftçimizi değil, Türkiye’nin tamamını ilgilendiriyor. Bu bilinçle hareket ediyor, üreticimizin yanında duruyoruz. Rabbim bol yağmurlu, rahmetli günler versin” değerlendirmesini yaptı.

NOHUT TOHUMU
Baklagiller familyasından, kurağa dayanıklı ve besin değeri yüksek bir bitki olan nohut üretimi hem çiftçiler hem de tüketiciler için birçok avantaj sunuyor. Nohut ayrıca sürdürülebilir tarım ve sağlıklı beslenme açısından önemli bir ürün olarak öne çıkıyor.
YORUM YAP
ALTAY, EN ÇOK KONUŞULAN BELEDİYE BAŞKANLARI LİSTESİNDE YÜKSELDİ
Başkan Altay o listeyi salladı! Zirveye yaklaşıyor
Konya’da Okulda Şiddet! Sporcu Olduğu Öne Sürülen Şahıs Öğrencileri Darbetti
Konya'da bu hastanede skandallar bitmiyor! Bu kez de SGK şartlı belge imzalatmıslar!
Konya’nın o ilçesinin ismi sırlarla dolu geçmişiyle dikkat çekiyor: Kökeni şaşırtıyor!
Konya Büyükşehir’den genç çiftlere dev destek: Tek seferde 30 bin TL ödenecek!
Konya’da askere gidecek gençlere müjde: 6 ay boyunca para desteği verilecek! İşte detaylar...
Konya’da bin 700 yıllık inanç mirası: İlk günkü yapısını koruyor!


