
Başkan Altay Gazze'deki Soykırımın Yıl Dönümünde Tüm Konyalıları Yürüyüşe Davet Etti

Katil devlet İsrail’in Filistin halkına yönelik soy kırımının yıl dönümünde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda Konya’dan dünyaya güçlü bir mesaj verilecek.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, katil İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bugüne kadar geçen sürede Gazze’de insanlık tarihinin en büyük katliamlarını gerçekleştirdiğini ifade etti.
BAŞKAN ALTAY TÜM KONYALILARI YÜRÜYÜŞE KATILMAYA DAVET ETTİ
Konya’nın, tarih boyunca mazlumun yanında dimdik durmuş bir şehir olduğunu anımsatan Başkan Altay, “Konya olarak her zaman olduğu gibi 7 Ekim’de de Filistin halkının yaşadığı zulme karşı sessiz ama güçlü bir duruş sergilemek istiyoruz. İşlenen insanlık suçuna karşı farkındalık oluşturmak, dünyaya güçlü bir mesaj vermek amacıyla düzenleyeceğimiz etkinlik sadece bir protesto değil, aynı zamanda insanlık onuruna sahip çıkma çağrısıdır. Gazze’de hayatını kaybeden masumların sesi olmak, insanlığın vicdanını diri tutmak için hep birlikte Kılıçarslan Meydanı’ndan Mevlana Meydanı’na yürüyeceğiz. 7 Ekim Saat 20.30’da gerçekleştireceğimiz yürüyüşe tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
ŞEHRİN SİMGE MEKANLARI KIRMIZI IŞIKLA AYDINLATILACAK
7 Ekim saat 20.30'da gerçekleştirilecek programda katılımcılar, Kılıçarslan Meydanı’ndan Mevlana Meydanı’na kadar sessizce yürüyecek. Yürüyüş güzergâhı boyunca tüm sokak aydınlatmaları kapatılacak. Ayrıca; Taş Bina, Alâeddin Camii, Darülmülk Müzesi ve Mevlana Caddesi üzerindeki yapılar kırmızı ışıklarla aydınlatılarak Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekilecek.
YORUM YAP


Gökhöyük'te tarih öncesi çağlara ait yerleşimin izleri gün yüzüne çıkarılıyor

Konya'da 150 km hızla cinayet: İfadeler ortaya çıktı

UCLG Başkanı Altay: “Tarihi Bir Kongreye Ev Sahipliği Yaptık”

Tuz Gölü'nde yaşanan kuraklık biyolojik çeşitliliği de etkiliyor

Başkan Altay: “Banliyö Hattıyla Daha Hızlı, Güvenli ve Konforlu Bir Ulaşım İmkanına Kavuşacağız”

Manisa’da kamyonet ile çarpışan otomobil ikiye ayrıldı: 5 ölü, 6 yaralı

Hatay'da otomobilin yayalara çarptığı kazada 3 kişi ölü, 3 kişi yaralandı
