Açık

10°C
Konya

Bilim insanlarından endişe veren açıklama. Virüs mutasyon geçirdi artık daha çok bulaşıyor! Korktuğumuz başımıza geldi

Bilim insanlarından endişe veren açıklama. Virüs mutasyon geçirdi artık daha çok bulaşıyor! Korktuğumuz başımıza geldi
Kayıt Tarihi: 25.09.2020 04:40 - Son Güncelleme: 02.04.2024 11:53
YAZI
A

ABD'de yapılan bir araştırma korona virüsün mutasyon geçirerek daha bulaşıcı hale geldiğini ortaya koydu. Uzmanlar buna karşın virüsün öldürücülüğü konusunda bir değişim olmadığını söyledi.

Korona virüs dünya genelinde can almaya devam ederken, hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyona adım adım yaklaşıyor. İkinci dalga paniği dünyanın dört bir yanını sararken, ABD’de çok çarpıcı bir araştırmanın sonuçları yayınlandı.

ABD’nin Houston kentindeki Methodist Hastanesi uzmanları, korona virüs yapısı açısından ilke imza atan bir çalışma gerçekleştirdi.

5 BİN VİRÜS GENOMU MERCEK ALTINA ALINDI! ÖLDÜRÜCÜLÜĞÜ DEĞİŞMEDİ

7 milyon kişinin yaşadığı şehirde, salgının ilk dönemlerinde hastalığa yakalanan kişiler ile son haftalarda korona olan kişilerden alınan örnekler incelendi. 5 bin virüs genomunu mercek altına alan uzmanlar, ikinci dalganın mutasyon geçirmiş korona virüsü olduğunu öne sürdü.

Virüsün hücrelere girişini sağlayan ‘iğne’ benzeri yapıların sayısının arttığı gözlemlenirken, bu durumun bulaşıcılığı artırdığı belirtildi. Uzmanlar buna karşın virüsün öldürücülüğü konusunda kayda değer bir değişim yaşanmadığını savundu.

SÖZCÜ

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler