Çok Bulutlu

9°C
Konya

CHP Konya’da disiplin toplandı, ceza çıkmadı: Şehitler varken yapılan kutlama görmezden gelindi

CHP Konya’da disiplin toplandı, ceza çıkmadı: Şehitler varken yapılan kutlama görmezden gelindi
Kayıt Tarihi: 19.01.2026 21:24 - Son Güncelleme: 09.02.2026 15:10
YAZI
A

CHP Konya İl Disiplin Kurulu’nun dün gerçekleştirdiği toplantıda, daha önce disipline sevk edilen bazı parti mensupları hakkında herhangi bir yaptırım kararı alınmadığı öne sürüldü. İddialara göre kurul, uyarı, kınama ya da ihraç yönünde bir karar vermedi.

Söz konusu disiplin sürecinin, 11 Kasım tarihinde Gürcistan’da düşen askeri uçakta hayatını kaybeden 20 askerin şehit olmasının ardından yaşanan bir olay nedeniyle başlatıldığı belirtildi. İddialara göre, 14 Kasım tarihinde CHP Meram ilçe Başkanı H. E,  Meram İlçe Yönetiminden G, K., ve G, Ö., Selçuklu İlçe Başkan Yardımcısı H, Ö., Selçuklu İlçe Başkanının kardeşi  D, Ç. ile eski il yöneticilerinden M, Y'nin alkollü ve müzikli bir ortamda doğum günü kutlaması yaptığı ileri sürüldü.


Bu olayın kamuoyuna yansımasının ardından ilgili isimlerin CHP disiplin kuruluna sevk edildiği biliniyordu. Ancak dün yapılan toplantıda sadece Meram ilçe Başkanı H, E.  kınama cezası aldı. Diğer kişiler icin herhangi bir disiplin cezası verilmediği, il yönetiminin de konuya ilişkin bir açıklama yapmadığı ifade edildi.

Alınan karar ya da kararsızlık, bazı çevreler tarafından şehitlere saygısızlık olarak değerlendirilirken, parti yönetiminin süreci görmezden geldiği yönünde eleştiriler dile getirildi. CHP Konya İl Yönetimi ve disiplin kurulu tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KONYA'NIN NABZI ÖZEL

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler