Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim yenilgisinde tüm faturayı Kılıçdaroğlu'na kestiler
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan, "Muhalefet özeleştiri yerine günah keçisi bulup yoluna devam etti. Son seçim yenilgisinde tüm faturayı 13'üncü Cumhurbaşkanımız' diyerek yere göğe sığdıramadıkları Bay Kemal'e kestiler." dedi.
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Biz muhalefet gibi hatayı, kusuru, yanlışı oy tercihinden dolayı seçmende değil daima kendimizde arıyoruz
Bizde sırf kendisine rey vermedi diye depremzedelere hakaret etmek, mağdurları gecenin bir yarısında kapı dışarı atmak olmaz
Önümüzde 50 gün var. Bu 50 günü çok iyi değerlendirmemiz gerek. Çok daha fazla Tekirdağlı kardeşimizin gönlüne girmenin yollarını arayacağız. Milletimize karşı asla saygısızlık etmeyeceğiz. Biz ayıran ve ayrıştıran bir anlayışla değil birleştiren bir anlayışla siyaset yapıyoruz.
Bize oy versin vermesin sandığa giden her bir vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hangi siyasi partiden olursa olsun seçmen başımızın tacıdır. Bizde CHP'nin dediği gibi tıpış tıpış gidip oyunuzu vereceksiniz diyen kibirli bir dil olamaz. Bizde sırf kendilerine oy vermedi diye depremzedeleri kapı dışarı etmek olmaz.
Bizde oy yoksa hizmette yok deyip milleti açık açık tehdit etmek olmaz.
"KANDİL BARONLARI BUNLARA OY İSTEDİ"
Anadolu insanını hiçbir zaman hizmete layık bulmadılar. Seçmenin kalbini kazanmak yerine her zaman kolaya kaçtılar. Kimi zaman vesayet odaklarından kimi zaman da terör baronlarından medet umdular. Aylarca Kandil'deki terör elebaşları bunlar için oy istediler. Benim Tekirdağlı kardeşim Kandil'den oy isteyenlerin uzantılarına oy verir mi? Sandıklarda bunlara gereken cevabı vermeye hazır mıyız?
Bunlarda demokrasiye bağlılık yok, bunlarda istişare etmek yok, bunlarda hatasından dolayı milletten helallik isteme gibi bir erdemlik yok. Seçim meydanlarında tutamayacak sözleri verme erdemliği var. Bir de iradesine haciz koydukları vatandaşlarımızı ürkütmek var.
Bunlarda Türkiye'yi büyütmek, şehirlerimizi yeni yatırımlarla geliştirmek gibi bir şey yok. Bunlarda vatandaşa tepeden bakma özelliği var. Seçim meydanlarında tutamayacakları sözleri verme hainliği var. Tek parti faşizmini özlüyorlar.
DEPREM BÖLGESİNİ HİÇ İHMAL ETMEDİK
Geçen hafta 6 Şubat depreminin sene-i devriyesiydi. Depremzedelerimizle dertleştik, yanlarında olduğumuzu gösterdik. Hükümetimizin bölgeyi ihmal etmeyeceğini ortaya koyduk. Yapımı tamamlanan konutların kuralarını çekerek vatandaşlarımıza teslim ettik.
"FATMA KARDEŞİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"
Geçirdiği elim trafik kazası sonrası vefat eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı kardeşime rahmet diliyorum. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.
"EL ELE VERİP TEKİRDAĞ'I AYAĞA KALDIRACAĞIZ"
Kentsel dönüşüm projelerini sabote ettiler. Kentsel dönüşüm ile şehrini depreme hazırlamak yerine nümayiş yapan belediye başkanları gördük. Şehirleri depreme hazırlamak için hiçbir somut adım atmıyorlar. 31 Mart sonrası hükümet yerel yönetim iş birliği ile şehirlerimizi depremlere hazırlayacağız. Tekirdağ'ı ele ele vererek yeniden ayağa kaldıracağız. Tekirdağ'da merkezi yönetim ve belediye el ele vereceğiz ve Tekirdağ'ı ayağa kaldıracağız. 31 Mart seçimleri Tekirdağ için milat olacaktır.
Tekirdağ'da 157 milyar liralık yatırım yaptık. Namık Kemal Üniversitemizi şehre kazandırdık. 45 spor tesisi yaptık. Kentsel dönüşümde 2919 konutu dönüşümünü sağladık. İktidara geldiğimizde 2 adet arıtma su tesisi ile hizmet verilirken bugün 19 adetle nüfusun tamamına hizmet veriliyor. 3.5 milyarlık sosyal yardım yaptık.33
BAŞKAN ERDOĞAN ÇOCUKLAR TARAFINDAN KARŞILANDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Valiliği önündeki Hükümet Caddesi'nde düzenlenen mitinge katılmak üzere Tekirdağ'a geldi.
Erdoğan, burada yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılandı.