Çok Bulutlu

19°C
Konya

Emeklilikte primi eksik olanlar dikkat! Tablo yeniden hesaplandı! Yeni düzenleme hayata geçirildi!

Emeklilik sistemine katılımın kolaylaştırılması için yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte adil bir prim düzeni oluşturulacak.
Emeklilikte primi eksik olanlar dikkat! Tablo yeniden hesaplandı! Yeni düzenleme hayata geçirildi!
Kayıt Tarihi: 14.01.2024 07:43 - Son Güncelleme: 30.04.2024 15:22
YAZI
A

Ev hanımlarından tutup çiftçiye kadar pek çok farklı iş alanında emeklilik primleri yeniden şekillendi. Konuyla ilgili tüm detaylar açıklandı. İşte tüm detaylar…

 Emeklilikte pirim günü güncellendi

Bireylerin en büyük hayali olan emeklilik adına gereken prim gün sayıları bir engel olarak vatandaşların karşısına çıkıyordu. Bununla birlikte prim gün sayısındaki açığın tamamlanması için farklı yollar duyuruldu. İş yerinde çalışmak, kendi iş yerini açmak, bir şirket için ortak olmak, isteğe bağlı olarak sigorta primi yatırmak ya da borçlanarak emeklilik hedefi tamamlanabiliyor. 2024 yılı için geçerli olacak 17.002 TL tutarındaki asgari ücret ile birlikte emeklilik adına gereken primlerde de değişim söz konusu oldu. Bu yıl geçerli olacak yeni prim tutarları ise tek tek açıklandı.

 Yeni prim tutarları

Asgari ücrete zam yapılması ile birlikte prim günleri de güncellendi. Emeklilik için gerekli olan prim günlerinde bir değişim söz konusu oldu. İşte yeni prim günleri şu şekilde:

Esnaf, Bağ-Kur primleri minimum 6900 TL maksimum 50.756 TL olacak.

Primini düzenli ödeyenler adına minimum tutar 5 puan avantaj ile birlikte 5900 TL şeklinde uygulanacak. En alt tutar üzerinden ödeme yapan esnaflar için aylık avantaj ise 1000 TL olacak.

Çalışmayan veya eksik primi olan vatandaşlar her ay kendi primlerini ödeyerek isteye bağlı olarak sigortalarını yatırıyordu. Bu tutarlarda da bir değişim söz konusu oldu. En düşük pirim 6400 TL oldu.

Bu yıl hayata geçilmesi beklenilen düzenlemeyle birlikte ev kadınlarına da isteğe bağlı olarak primlerinin üçte birini devlete ödeyecekti. Bu durumda ise 2133 TL devlet tarafından ödenmiş olacak. Ev hanımları aylık 6400 TL yerine 4267 TL prim ödeyip emekli olmaya hak kazanacak.

Kendi adına tarımsal faaliyette bulunanlar ile birlikte evde üretim yapan kadınların ödeyeceği sigorta primi ise aylık 6400 TL’ye yükseltildi.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler