Açık

15°C
Konya

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti

Bugün hastaneye kaldırılan İngiltere Kraliçesi Elizabeth, hayatını kaybetti. Geçtiğimiz saatlerde yapılan açıklamada "Doktorların Kraliçe'nin sağlık durumu için endişeli olduğu" ifade edilmişti.
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hayatını kaybetti
Kayıt Tarihi: 08.09.2022 20:48 - Son Güncelleme: 27.03.2024 13:23
YAZI
A

İngiltere Kraliçesi Elizabeth,hayatını kaybetti. Tahtın varisi Prens Charles da dahil olmak üzere, Kraliçe'nin tüm çocuklarının İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde bulunan 96 yaşındaki hükümdarın yanında olduğu duyuruldu. İngiltere Başbakanı Truss'tan yapılan açıklamada ise "Kraliçe'nin sağlığı konusunda gelecek haberleri bekliyoruz" denildi.

Buckhingam'dan yapılan açıklamada, "Bu sabah yapılan ayrıntılı değerlendirmenin ardından, Kraliçe'nin doktorları majestelerinin sağlığı konusunda endişeli ve tıbbi gözetim altında kalmasını tavsiye etti. Kraliçe rahat ve Balmoral'da kalıyor." ifadeleri kullanıldı.

İngiltere Başbakanı Liz Truss da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bütün ülke bu öğlen Buckingham Sarayı'ndan gelecek haberlerle derinden ilgilenecek. Benim ve İngiltere'deki insanların düşünceleri şu anda Kraliçe ve ailesiyle birlikte." paylaşımında bulundu.

Diğer yandan, tüm kraliyet ailesi üyelerinin bulundukları yerden İskoçya'daki Balmoral Kalesi'ne gittiği açıklandı. Kraliçe'nin dört çocuğu, Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward ve torunu Prens William'ın Balmoral Sarayı'na geldiği belirtildi.

Prens Harry ve eşi Meghan Markle olmadan İskoçya'ya doğru hareket ettiği duyuruldu.

BBC'nin haberinde, kraliyet ailesi üyelerinin hızlıca Balmoral'a gitmesinin 'durumun ciddiyetini' gösterdiği dile getirildi.

BBC TÜM NORMAL PROGRAMLARINI ASKIYA ALDI

Kraliçe Elizabeth'in sağlık sorunları yaşadığını açıklanmasının ardından BBC One, tüm normal programları askıya aldı ve BBC Haber spikeri siyah bir kravat ve takım elbise giydi.

GEÇEN SONBAHARDAN BU YANA HAREKETLİLİK SORUNLARI YAŞIYOR

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi Elizabeth, geçen sonbahardan bu yana hareketlilik sorunları yaşıyor ve düzenli olarak baston kullanıyor.

Kraliçe 2. Elizabeth, sağlık sorunları nedeniyle son dönemlerde parlamentonun açılışı ve tahta çıkışının 70'inci yılı (Platin Yıl Dönümü) kutlamaları gibi çeşitli etkinliklere katılamamıştı.

Kraliçe, 6 Eylül günü İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss ile görüşmüştü. Kraliçe, Liz Truss'a hükümeti kurma görevini vermiş ve böylelikle Truss, resmen İngiltere'nin yeni Başbakanı olmuştu.

BAŞBAKAN TRUSS: TÜM ÜLKE ENDİŞEYLE TAKİP EDİYOR

İngiltere Başbakanı Liz Truss "Tüm ülke Kraliçenin durumunu endişeyle takip ediyor. Tüm iyi dileklerim şu anda Kraliçe ve ailesiyle birlikte" ifadelerini kullandı...

Elizabeth için 2-5 Haziran tarihleri arasında tahttaki 70’inci yıldönümü için görkemli bir Platin Jübile yapılmıştı.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler