Çok Bulutlu

10°C
Konya

Konya Büyükşehir, Kahramanmaraş’ta Sema Mukabelesi ve Tasavvuf Musikisi İcra Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi Türk Tasavvuf Musikisi ve Sema Topluluğu, Ramazan etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde sema mukabelesi ve tasavvuf musiki dinletisi gerçekleştirdi.
Konya Büyükşehir, Kahramanmaraş’ta Sema Mukabelesi ve Tasavvuf Musikisi İcra Etti
Kayıt Tarihi: 12.03.2025 17:32 - Son Güncelleme: 18.03.2025 07:11
YAZI
A

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş’ta sema mukabelesi ve tasavvuf musiki dinletisi düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sema mukabelesi ve tasavvuf musiki dinletisi izleyicilerden tam not aldı.


Bu aya özel olarak düzenlenen etkinliklerle mübarek Ramazan ayının ruhu ve birlikteliğin coşkusu en iyi şekilde yansıtıldı. Tasavvuf musiki dinletisi ile başlayan etkinlik, saz heyetinin icra ettiği eserlerle katılımcılara Ramazan’ın maneviyatını derinden hissettirdi.

Ney, kudüm ve tambur gibi geleneksel enstrümanlar eşliğinde seslendirilen ilahiler, salondaki dinleyicileri huzurlu bir yolculuğa çıkardı. Program, semazenlerin ahenkle dönerek icra ettiği sema mukabelesi ile devam etti.

Semazenlerin dönüşleri, Ramazan’ın manevi coşkusunu ve huzurunu yansıtarak izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Ramazan ayının ruhunu ve birlikteliğin coşkusunu en iyi şekilde yansıtan etkinlik, izleyicilerden büyük beğeni aldı.

Katılımcılar, bu manevi deneyimi yaşama fırsatı sunduğu için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler