Konya dahil 33 ilde DEAŞ operasyonunda 233 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde terör örgütü DEAŞ içerisinde faaliyet yürüten ve örgüte finans sağladığı tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.
İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince operasyonlar düzenlendiğini belirten Yerlikaya, son 2 haftayı kapsayan çalışmaların Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Bilecik, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere 33 ilde gerçekleştirildiğini kaydetti.
Operasyonlarda 233 şüphelinin yakalandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, adli makamlara sevk edilen zanlılardan 51'inin tutuklandığını, 24'ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandığını, diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini aktardı.
"Çok boyutlu bir devlet refleksi"
Operasyonlarda emeği geçen güvenlik güçlerini tebrik eden Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
Terörle mücadelemiz, yalnızca kolluk kuvvetlerimizin sahadaki operasyonlarıyla sınırlı olmayan; güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası işbirliğini kapsayan çok boyutlu bir devlet refleksine dayanır. Ülkemizin her bölgesinde huzuru ve istikrarı sağlamak için yılın 365 günü, gece gündüz yürüttüğümüz operasyonlarımıza devam ediyoruz.
YORUM YAP
Konya'daki bu hastanedeki skandalı SGK ortaya çıkardı! Hastalardan fazla para alıyormuş
Konya'da uzaklaştırma kararı olan eşine eczanede dehşeti yaşatmıştı! 16 yıl 8 ay hapse çarptırıldı
Hayallerimizle oynadı
Konya’da far avı yaparken operasyonla yakalandılar: 4 kişiye rekor ceza!
Konya’da 400 kişilik gece şehir gündemine damga vurdu
Yer Konya... Ameliyathane teknisyeninin medikal malzeme vurgunu
Konya'da 5 kritik kavşakta EDS-4 sistemi devreye giriyor

