
Konya mutfağının en hafif ve lezzetli tarifi!

Batırık, Konya mutfağına özgü, bulgur ve tahinle elde edilen, hem üretici hem de ferahlatıcı bir lezzettir. Özellikle yaz aylarında sıklıkla tüketilen bu yemek, çorba kıvamında veya köfte şeklinde yapılabilir. Batırık, genellikle salata gibi sunulan ve soğuk olarak tüketilen bir yemektir. Peki batırık nasıl yapılır? İşte tarif...
Batırık Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı kısırlık bulgur
1 adet rendelenmiş kuru soğan
4 çorba kaşığı doğranmış kuru domates
1 su bardağı tahin
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz (damak tadına göre)
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber (yeteri kadar)
Yarım limonun suyu
Servis için:
Kıyılmış maydanoz (yeteri kadar)
6 dal kıyılmış taze soğan
1 adet ince kıyılmış sivri biber
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
1 kase marul
Hazırlanışı:
Bulguru derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve şişmeye bırakın. Şişen bulgura doğranmış kuru domates, rendelenmiş soğan, tahin, domates salçası ve baharatları ekleyerek yoğurun. Karışım elinizle sıkıldığında şekil alıyorsa kıvamı tutmuş demektir. Limon suyunu ekleyip tatlandırdıktan sonra servis malzemelerini de içine karıştırın. Hazırladığınız batırık harcından parçalar koparıp köfte şekli verin ve marulla kaplanmış bir tabağa dizerek servis edin. Afiyet olsun!
YORUM YAP


Konya Büyükşehir Tarımsal Kalkınma İçin Bu Sezon 72 Bin Meyve Fidanı Dağıtıyor

Konya'daki o yer astım hastalarına şifa, keşif tutkunlarına macera

Selçuklu Belediyesi Dev Spor Kompleksiyle Türk Sporuna Değer Katacak

Kuraklığın etkisindeki Düden Gölü'nde yaban hayatı çeşitliliği azalıyor

Çelikkayalar Market’te büyük indirim fırsatı

Konya'nın o ilçesi küçük ama etkisi çok büyük: O özelliğiyle ön planda!

Konya'da otomobile silahlı saldırı, 22 yaşındaki genç öldürüldü
