Çok Bulutlu

9°C
Konya

Konya'da 5 kritik kavşakta EDS-4 sistemi devreye giriyor

Konya'da kara yolu kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafik akışını disipline etmek amacıyla kurulan EDS-4 Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemleri (KİTS), 1 Ocak 2026 itibarıyla resmen faaliyete geçiyor. Şehrin en yoğun 5 kavşağında 20 farklı yöne kurulan sistemle, kural ihlallerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
Konya'da 5 kritik kavşakta EDS-4 sistemi devreye giriyor
Kayıt Tarihi: 31.12.2025 19:33 - Son Güncelleme: 09.02.2026 14:49
YAZI
A

DENETİM YAPILACAK NOKTALAR BELLİ OLDU


Toplamda 5 stratejik kavşakta, 20 farklı yöne hitap edecek şekilde konumlandırılan yeni nesil kırmızı ışık ihlal tespit sistemleri şu noktalarda hizmet verecek:

• Fetih Caddesi - Aslanlı Kışla Caddesi Kavşağı

• Adana Çevre Yolu Caddesi - Küçükkumköprü Caddesi Kavşağı

• Adana Çevre Yolu Caddesi - Büyükkumköprü Caddesi Kavşağı

• Antalya Çevre Yolu Caddesi - Abdürreşit Caddesi Kavşağı

• Antalya Çevre Yolu Caddesi - Hasanköy Caddesi Kavşağı


1 OCAK'TA AKTİF HALE GELİYOR


Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sistemin 01.01.2026 tarihi itibarıyla kesintisiz olarak çalışmaya başlayacağı belirtildi. Özellikle kavşaklarda yaşanan kazaların önüne geçilmesi hedeflenirken, vatandaşların idari para cezalarıyla karşı karşıya kalmamaları için kırmızı ışık kurallarına azami hassasiyet göstermeleri istendi.

Yeni sistemle birlikte ihlal yapan araçlar yüksek çözünürlüklü kameralarla anlık olarak kayıt altına alınacak ve cezai işlemler bu görüntüler üzerinden gerçekleştirilecek.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler