Konya’da belediye 25 bin kişiye ücretsiz dağıtacak! Başvurular bugünden başlıyor

Konya’da yerli üretimi destekleyen önemli bir adım daha atıldı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca öncülüğünde yürütülen proje kapsamında binlerce vatandaşa ücretsiz ata tohumu dağıtımı için süreç başlatıldı.
25 BİN KİŞİYE 12 ÇEŞİT TOHUM
Karatay Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışma ile 25 bin vatandaşa 12 farklı üründen oluşan tohum setleri ulaştırılacak. Proje ile hem geleneksel tarımın yaşatılması hem de doğal üretimin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
BAŞVURULAR BAŞLIYOR
Ata tohumu almak isteyen vatandaşlar, bugün (11 Nisan Cumartesi) sabah saat 10.00'dan itibaren başvurularını “Yanıbaşımda Karatay” mobil uygulaması üzerinden yapabilecek. Başvuru sürecinin başlamasıyla birlikte yoğun talep beklenirken, vatandaşlar belirlenen noktalardan tohumlarını teslim alabilecek.
DOĞAL ÜRETİME DESTEK SÜRECEK
Başkan Hasan Kılca, genetiği değiştirilmemiş tohumların yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekerek, bu tür projelerle yerel tarımı güçlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.
YORUM YAP
Konya'da Otomobil şarampole yuvarlandı: Kardeşlerden 1'i öldü, 1'i yaralandı
Konya’da belediye 25 bin kişiye ücretsiz dağıtacak! Başvurular bugünden başlıyor
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’nde Anlamlı Açılış
“KONYA, TÜRKİYE’NİN TARIM BAŞKENTİ KONUMUNDA”
Başkan Altay: “Konya’mızın Bereketli Topraklarını Hep Birlikte Daha Güçlü Yarınlara Taşımaya Devam Edeceğiz”
Konya'da skandal olay: Çocukların müstehcen görüntülerini paylaşan şahısa hapis cezası!
Beyşehir’de “Sahte Makbuz” Skandalı! Özel Plaka Vaadiyle Para Toplandı
31 İLÇEDE 7/24 ESASINA DAYALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Başkan Altay: “Konya’da Su Kayıp Oranını Yüzde 19,8’e Düşürdük, 20 Milyon Metreküp Suyu Geri Kazandık”

