Beyşehir’de “Sahte Makbuz” Skandalı! Özel Plaka Vaadiyle Para Toplandı

“Özel plaka tahsisi” vaadiyle alınan ücretlerin sahte makbuzlarla tahsil edildiği öne sürüldü. Olayın 2024 yılında yaşandığı öğrenildi.
SAHTE MAKBUZ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
İddialara göre, derneğe ait resmi bağış makbuzları taklit edilerek sahte seri numaralarıyla yeni makbuzlar bastırıldı. Vatandaşlara verilen bu belgelerle yüksek miktarlarda para toplandığı, ancak bu gelirlerin dernek kayıtlarına geçirilmediği ileri sürüldü.
“BAĞIŞ” ADI ALTINDA TARİFE UYGULANDI
Toplanan paraların “gönüllü bağış” adı altında alındığı belirtilirken, özellikle özel plaka (cemiyet plakası) taleplerinde belirli bir ücret tarifesi uygulandığı iddia edildi. Bu ödemelerin resmi kayıt dışında tutulduğu ve kişisel kazanca dönüştürüldüğü öne sürülüyor.
DOSYA VAR, İLERLEME YOK İDDİASI
Olayla ilgili dosyada yüzlerce sahte makbuz, mağdur beyanları ve banka hareketlerinin bulunduğu öne sürülmesine rağmen, yaklaşık iki yıldır adli süreçte somut bir ilerleme kaydedilmediği iddiaları kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı. Söz konusu iddialar üzerine 2024 yılında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı ve ilgili kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı belirtildi.
Müslüm Evci -Konya'nın Nabzı Özel
YORUM YAP
“KONYA, TÜRKİYE’NİN TARIM BAŞKENTİ KONUMUNDA”
Başkan Altay: “Konya’mızın Bereketli Topraklarını Hep Birlikte Daha Güçlü Yarınlara Taşımaya Devam Edeceğiz”
Konya'da skandal olay: Çocukların müstehcen görüntülerini paylaşan şahısa hapis cezası!
Beyşehir’de “Sahte Makbuz” Skandalı! Özel Plaka Vaadiyle Para Toplandı
31 İLÇEDE 7/24 ESASINA DAYALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Başkan Altay: “Konya’da Su Kayıp Oranını Yüzde 19,8’e Düşürdük, 20 Milyon Metreküp Suyu Geri Kazandık”
HAYATI KABUSA DÖNDÜ
Konya'da estetik faciası
Konya'da Başkan Altay'dan eğitime dev katkı: 19 bin öğrenciye 43 milyon liralık destek
NOUAKCHOTT BELEDİYESİ İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALANDI
Moritanya’da Türkoloji Okuyan Afrikalı Öğrenciler UCLG Başkanı Altay’ı Coşkuyla Karşıladı

