Konya’da geniş çaplı denetim! Yüzbinlerce şahıs ve araç sorgulandı

Yaklaşık 40 günlük süreçte 213.583 şahıs sorgulandı. Yapılan kontrollerde 253 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere teslim edilirken, 269 yoklama kaçağına da gerekli tebligatlar yapıldı. Öte yandan, yabancı uyruklu 8.603 kişi sorgulandı ve yasa dışı durumda olduğu tespit edilen 39 kişi Göç İdaresi’ne teslim edildi.

KONYA EMNİYETİ TRAFİKTE KUŞ UÇURTMADI
Trafik denetimleri de uygulamaların önemli bir bölümünü oluşturdu. Bu kapsamda 43.026 araç kontrol edildi. Aralarında hacizli ve çalıntı olanların da bulunduğu çok sayıda araç ve motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi. Ekipler ayrıca 10 binden fazla park ve okul çevresinde uygulama yaparak öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğini sağladı.

ÇOK SAYIDA SUÇ ALETİ ELE GEÇİRİLDİ
Denetimlerde çok sayıda suç unsuru da ele geçirildi. Polis ekipleri 29 ruhsatsız tabanca, 45 av tüfeği, 48 kurusıkı tabanca, 844 kesici-delici alet ile 509 mermiye el koydu. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 8 gümrük kaçağı cep telefonu ve 128 paket sigara ele geçirildi.

ZEHİR TACİRLERİ DE POLİSTEN KAÇAMADI
Uyuşturucu operasyonlarında da dikkat çeken miktarlara ulaşıldı. Çalışmalarda 4520 adet uyuşturucu hap, 1307 gram sentetik kannabinoid, 69 gram metamfetamin, 43 gram esrar maddesi, 27 adet peçeteye emdirilmiş uyuşturucu madde, 21 gram ADB-Butinica, 7.3 gram eroin maddesi ele geçirildi.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRECEK!
Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, halkın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini, denetimlerin aralıksız devam edeceğini açıkladı.
YORUM YAP
12 yaşındaki Eyüp Can’ın ölümü yürek burktu: “Trafikten korudum ama canilerden koruyamadım”
Konya'da 100 öğrenci kutsal topraklara gitmeye hak kazandı! İşte isim listesi
Konya'da Kurban Bayramı için tedbirler alındı
CHP'deki savaş Konya'ya da sıçradı! Milletvekili ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını kaldırdılar
Başkan Altay: “1 Milyon 800 Bin Çiçeği Toprakla Buluşturuyor, Konya’mızın Görsel Zenginliğini Artırıyoruz”
Konya'da CHP'li belediyeye ayrımcılık cezası
Annesini 20, babasını 10 bıçak darbesiyle öldüren şüpheli: Kriz anında yaptım

