Konya'da kıskaçlık krizine giren koca eşini katletti: Mahkeme sanığa tekrardan acımadı!


Olay, 5 Nisan 2023'te Karatay ilçesi Sarıyakup Mahallesi Küçük Kumköprü Caddesi'nde meydana geldi. Antalya'da bir turizm firmasında şoför olarak çalışan Yılmaz G. (36), yaklaşık 7 aydır ayrı yaşadığı ve boşanma sürecinde olduğu eşi Ebru G.'ye (33), küçük kızlarıyla yürüdüğü sırada tabancayla ateş etti. Ağır yaralanan Ebru G., sağlık ekiplerince Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.
Olayın ardından kızını otomobile bindirerek bölgeden ayrılan Yılmaz G., daha sonra polisi arayarak teslim olmak istediğini bildirdi. Polis ekipleri tarafından Topraklık Caddesi'ndeki evinde, suçta kullanıldığı değerlendirilen tabancayla birlikte gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 82. maddesi kapsamında "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan dava açıldı. Yerel mahkeme, haksız tahrik ve takdiri indirim hükümlerini uygulamadan sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm etti.
Ancak kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından dosya yeniden yerel mahkemeye gönderildi ve sanık yeniden hakim karşısına çıktı.
Duruşmada savunma yapan Yılmaz G., evlilikleri boyunca sorunlar yaşadıklarını ileri sürerek, eşinin kendisini TikTok üzerinden aldattığını iddia etti. Bu iddiaların olayın yaşanmasına neden olduğunu öne süren sanık, eşinin ailesinden özür diledi. Sanık müdafii de hayatını kaybeden Ebru G.'nin, aldatma iddiasını kimseye anlatmaması için çiftin kızını tehdit ettiğini savundu.
Ebru G.'nin annesi ve müşteki avukatları ise sanık ile müdafiinin öne sürdüğü iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, herhangi bir indirim uygulanmaksızın en ağır cezanın verilmesini talep etti.
Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, önceki kararını korudu. Sanık Yılmaz G., "eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan yeniden ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, takdiri indirim uygulanmasına yer olmadığına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
YORUM YAP
Başkan Altay Hasat Sevincine Ortak Oldu
Asgari ücrette ezber bozacak model! Bölgesel sistem değerlendiriliyor
Haluk Levent yardım paralarıyla şarap fabrikasına ortak oldu! MASAK raporu gerçeği ortaya çıkardı
Konya Büyükşehir İtfaiyesi, JOIFF Akreditasyonu Alan Dünyanın İlk Yerel Yönetim İtfaiye Teşkilatı Oldu
Konya’da üvey oğlu tarafından kızıyla beraber vahşice katledilmişti! Dursuniye ve Esmanur Öztürk gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
Konya'da adliyeden zimmetine 6,5 milyon TL geçirmişti: O katibin savunması pes dedirtti! 'Paraya ihtiyacım yoktu...'
Konya'daki Kazada Yürek Yakan Detay: Ecrin Doğum Gününü Kutlayamadı... Son Yolculuklarına da Birlikte Çıktılar

