Konya’daki öğrencilere ulaşım desteği: Destek 7 bin 600 TL’ye kadar çıkıyor!

Yeni düzenlemeye göre öğrenciler için tek yön yolculukta verilecek destek tutarı en fazla 1.900 TL olarak belirlenmiş durumda. Bir eğitim yılı içinde öğrenciler iki gidiş ve iki dönüş olmak üzere toplam dört seyahat için destek alabiliyor. Böylece bir öğrencinin yıllık ulaşım desteği 7.600 TL’ye kadar çıkabiliyor.
Bu uygulama ile farklı şehirlerde eğitim gören Konyalı öğrencilerin ailelerini daha kolay ziyaret edebilmesi ve ulaşım maliyetlerinin hafifletilmesi hedefleniyor.

KİMLER ULAŞIM DESTEĞİNDEN YARARLANABİLİR?
Ulaşım desteğinden yararlanabilmek için öğrencilerin bazı şartları karşılaması gerekiyor:
Öğrencinin Türkiye’de ailesinin yaşadığı şehirden farklı bir ilde örgün eğitim görüyor olması
25 yaşını geçmemiş olması
Türk vatandaşı olması
Sosyal yardım alan bir hanede yaşıyor olması
Bunun yanı sıra açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri bu destek programından yararlanamıyor.
BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?
Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını ikamet ettikleri il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapabiliyor. Konya’da yaşayan öğrenciler ise başvurularını Konya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.
Başvuru sırasında öğrencilerden şu belgeler talep ediliyor:
Kimlik belgesi
Öğrenci belgesi
Yapılan yolculuğa ait bilet veya bilet fotokopisi

15 GÜN İÇİNDE BAŞVURU YAPILMALI
Programdan faydalanmak isteyen öğrencilerin dikkat etmesi gereken önemli bir nokta da başvuru süresi. Yolculuk gerçekleştirildikten sonra en geç 15 gün içinde başvuru yapılması gerekiyor.
Bu süre içinde yapılan başvurular vakıf tarafından inceleniyor ve değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar yaklaşık bir ay içinde açıklanıyor.
ÖDEME VE BAŞVURU TAKİBİ
Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde ulaşım desteği ödemesi doğrudan öğrencinin banka hesabına yatırılıyor. Öğrenciler başvurularının durumunu e Devlet sistemi üzerinden takip edebiliyor.
YORUM YAP
Konya'da Otomobil şarampole yuvarlandı: Kardeşlerden 1'i öldü, 1'i yaralandı
Konya’da belediye 25 bin kişiye ücretsiz dağıtacak! Başvurular bugünden başlıyor
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’nde Anlamlı Açılış
“KONYA, TÜRKİYE’NİN TARIM BAŞKENTİ KONUMUNDA”
Başkan Altay: “Konya’mızın Bereketli Topraklarını Hep Birlikte Daha Güçlü Yarınlara Taşımaya Devam Edeceğiz”
Konya'da skandal olay: Çocukların müstehcen görüntülerini paylaşan şahısa hapis cezası!
Beyşehir’de “Sahte Makbuz” Skandalı! Özel Plaka Vaadiyle Para Toplandı
31 İLÇEDE 7/24 ESASINA DAYALI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Başkan Altay: “Konya’da Su Kayıp Oranını Yüzde 19,8’e Düşürdük, 20 Milyon Metreküp Suyu Geri Kazandık”

