Çok Bulutlu

17°C
Konya

Konya'daki ölümlü kazada şoke eden rapor: Bilirkişi tespit etti! Kepçenin bakımı yapılmamış

Konya'nın Karapınar ilçesinde dış cephe boyası yaptığı sırada traktör kepçesinden düşerek yaşamını yitiren 51 yaşındaki boya ustası Kamber Dakım'ın ölümüne ilişkin davada hazırlanan ikinci bilirkişi raporu dosyaya sunuldu. İlk bilirkişi raporunda yalnızca Kamber Dakım'a kusur yüklenirken, yeni raporda traktörü temin eden sanık Ramazan Ü.'nün de kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu olduğu değerlendirildi.
Konya'daki ölümlü kazada şoke eden rapor: Bilirkişi tespit etti! Kepçenin bakımı yapılmamış
Kayıt Tarihi: 24.07.2026 17:43 - Son Güncelleme: 26.07.2026 08:23
YAZI
A

Geçen yıl 19 Mayıs'ta Karapınar ilçesine bağlı Kesmez Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yaklaşık 25 yıllık boya ustası Kamber Dakım, bir evin dış cephesini boyamak için traktörün kepçesiyle çatı seviyesine çıkarıldı. Çalışma sırasında kepçe kovasını taşıyan milin yerinden çıkması sonucu kepçe devrilirken, metrelerce yükseklikten düşen Dakım olay yerinde hayatını kaybetti.

Mahkeme dosyasına giren ikinci bilirkişi raporunda, Ramazan Ü.'nün boya işinde kullanılmak üzere traktör ve kepçeyi temin ederek güvenli çalışma ekipmanları yerine yüksek risk taşıyan bir yöntemin uygulanmasına neden olduğu belirtildi. Raporda ayrıca kepçenin bağlantılarının ve güvenlik kontrollerinin yaptırılmadığına dikkat çekilerek, bu ihmaller nedeniyle Ramazan Ü.'nün kazada asli kusurlu olduğu ifade edildi.


BOYA USTASINA DA ASLİ KUSUR YÜKLENDİ

Bilirkişi heyeti, Kamber Dakım'ın da güvenli iskele veya mobil platform yerine traktör kepçesiyle çalışmayı kabul etmesini ve yüksekten düşmeye karşı emniyet kemeri ile yaşam hattı gibi kişisel koruyucu donanımları kullanmamasını önemli bir ihmal olarak değerlendirdi. Bu gerekçelerle Dakım'ın da kazanın meydana gelmesinde birinci derecede asli kusurlu olduğu görüşüne yer verildi.

DİĞER SANIKLAR İÇİN KUSUR TESPİT EDİLMEDİ

Raporda, ev sahibi Hamza Ali Ü. ile Gökhan Y. hakkında ise iş kazasının oluşumuna ilişkin herhangi bir kusur tespit edilmedi. Bilirkişi, her iki sanığın kazanın meydana gelişinde kusurlu olduğuna dair teknik bir değerlendirmeye yer vermedi.


DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ev sahibi Hamza Ali Ü. serbest bırakılırken, traktörü temin ettiği belirlenen Ramazan Ü. tutuklanmış, yaklaşık iki ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Ramazan Ü. hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Hamza Ali Ü. ile Gökhan Y. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Yargılama sürüyor.

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler