Çok Bulutlu

-1°C
Konya

Konyalı vekilden muhalefete sert tepki: ‘ Yolsuzlukların üzeri örtülmeye çalışıyor’

AK Parti Konya Milletvekili Meryem Göka, TBMM Genel Kurulu’nda 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son yıllarda dış politikadan savunma sanayine kadar pek çok alanda önemli bir güç haline geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin uluslararası arenada adaletin sesi hâline geldiğini belirten Göka, “Türkiye, Türkiye’den büyüktür” sözleriyle ülkenin vizyonuna dikkat çekti.
Konyalı vekilden muhalefete sert tepki: ‘ Yolsuzlukların üzeri örtülmeye çalışıyor’
Kayıt Tarihi: 10.12.2025 13:54 - Son Güncelleme: 18.01.2026 10:00
YAZI
A

Göka, AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen “Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Zirvesi”nin de altını çizerek, Türkiye’nin dört bir yanından kadın belediye başkanlarının yanı sıra 8 ülkeden 15 kadın yerel yöneticiyi misafir ettiklerini söyledi. Zirveye katılan temsilcilerin, dünyanın en büyük siyasi kadın hareketinin programında yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini aktardı. Filistinli katılımcıların ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze politikasına ilişkin özel teşekkürlerini ilettiğini belirtti.

DIŞ POLİTİKADA GÜÇLÜ TÜRKİYE VURGUSU

Türkiye’nin uluslararası alanda artan etkinliğine dikkat çeken Göka, ülkenin:

“Dünya 5’ten Büyüktür” yaklaşımıyla adalet çağrısını tüm dünyaya duyurduğunu,

Arabuluculuk ve insani diplomasi girişimleriyle bölgesel dengede önemli bir rol üstlendiğini,

Gazze’deki katliama karşı en net duruşu sergilediğini,

Suriye halkının yanında yer aldığını,

Rusya-Ukrayna savaşında güvenilir tek muhatap olarak öne çıktığını ifade etti.

Savunma sanayinde tarihi dönüşüm

Savunma sanayindeki ilerlemeye de değinen Göka, Türkiye’nin artık kendi savaş uçağını, İHA/SİHA’larını ve yüksek teknoloji silah sistemlerini üretebilen bir ülke haline geldiğini belirterek, “Bir zamanlar toplu iğnesini bile dışarıdan alan Türkiye’den bugünlere geldik” dedi.

“ESKİ TÜRKİYE GERİDE KALDI”

Konuşmasında iç politikaya da değinen Göka, muhalefeti eleştirerek, bazı belediyelerdeki yolsuzlukların üzerinin örtülmeye çalışıldığını ileri sürdü. Ayrıca Türkiye başarı kazandıkça yıllardır topluma dayatılan karamsarlığın da ortadan kalktığını söyledi.

“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE HEDEFİ SÜRÜYOR”

Cumhur İttifakı’nın güvenlik politikalarına da değinen Göka, terörün tamamen ortadan kaldırılması yönündeki kararlılıklarının tam olduğunu ifade etti: “Önce terörsüz Türkiye’yi, ardından terör tehdidinin yok edildiği bir bölgeyi inşa edeceğiz.”

Meryem Göka, konuşmasını 2026 bütçesinin Türkiye’ye hayırlı olması temennisiyle tamamladı.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler