Konyalılar güne kar yağışıyla başladı!
Derbent’e bağlı Mülayim Mahallesi’nde 19 Nisan’da yağan kar, bahar ortasında kış manzaralarını geri getirdi.

Kayıt Tarihi: 19.04.2026 11:15 - Son Güncelleme: 02.05.2026 17:23
Konya’nın Derbent ilçesine bağlı Mülayim Mahallesi, 19 Nisan’da etkili olan kar yağışıyla adeta kış günlerini yaşadı. Bahar mevsiminin ortasında gelen sürpriz yağış, mahallede kısa sürede etkisini göstererek çevreyi beyaz örtüyle kapladı.

Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yoğunlaşırken, çiçek açan ağaçlar ve yeşeren doğa kar altında kaldı. Nisan ayında kar yağışına tanıklık eden mahalle sakinleri şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Uzmanlar, bölgede görülen bu tür ani hava değişimlerinin yüksek rakım ve soğuk hava dalgalarından kaynaklandığını belirtirken, benzer sürprizlerin zaman zaman yaşanabileceğine dikkat çekti.
YORUM YAP
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!
ARDIÇLI TOKİ’YE DE LİMA MÜJDESİ
Başkan Altay, Talha Bayrakçı Lima’nın İş Başlangıcını Yaparak, Bosna Hersek FERA’nın Temelini Attı
Trafik cezalarında gelinen nokta! Konya’da “Hayatında bir damla alkol almayan” sürücüye alkollü işlem! Mahkemeye başvurdu!

