Leman Dergisi'nden büyük skandal! Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e hakaret ettiler

Leman dergisi tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in karikatürünün çizilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'dini değerleri alenen aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı. Yaşanan skandal karikatür olayına ilişkin İnançlarımıza yönelik saygısızlık asla kabul edilemez diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hiçbir özgürlük, bir inancın kutsallarını çirkin bir şekilde mizah konusu yapma hakkı tanımaz" ifadelerini kullandı.

Leman dergisi yayınladığı bir karikatürle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'i ve Hz. Musa'yı resmetti. Derginin bu karikatürü kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu skandala ilişkin açıklamada bulunan Yılmaz Tunç, "İnançlarımıza yönelik saygısızlık asla kabul edilemez" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Leman isimli derginin 26 Haziran 2025 tarihli sayısında dini değerleri alenen aşağılayıcı nitelikteki karikatürün yayınlanmasıyla ilgili re'sen soruşturma başlattı. İlgililer hakkında gözaltı kararı verildi.
4 İSİM HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Hakkında gözaltı kararı verilenler, eser sahibi, genel yayın yönetmenleri ve sorumlu yazı işleri olmak üzere 4 isimden oluşuyor.
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten açıklama: Bir mizah dergisi tarafından Peygamber Efendimize yapılan saygısızlığı lanetliyoruz. Bu yapılan çirkinliğin sanatla ya da fikir özgürlüğüyle ilgisi yoktur. Kutsallarımıza yapılan saygısızlık nefret suçudur ve lanetli bir eylemdir. Avrupa'daki faşistlerin kutsallarımıza dönük saygısızlığıyla nasıl mücadele ediyorsak, bu lanetli eylemlerle de öyle mücadele edeceğiz.
YORUM YAP
Konya'da Kurban Bayramı için tedbirler alındı
CHP'deki savaş Konya'ya da sıçradı! Milletvekili ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını kaldırdılar
Başkan Altay: “1 Milyon 800 Bin Çiçeği Toprakla Buluşturuyor, Konya’mızın Görsel Zenginliğini Artırıyoruz”
Konya'da CHP'li belediyeye ayrımcılık cezası
Annesini 20, babasını 10 bıçak darbesiyle öldüren şüpheli: Kriz anında yaptım
Yer Konya... Okulda ölümde sorumlu yok!
Konya’da Dehşet: Anne ve Babasını Bıçaklayarak Katletti

