18°C
Konya

Özkan Saçkan’la Günün Kitapları

Özkan Saçkan’la Günün Kitapları
Kayıt Tarihi: 24.04.2024 17:27 - Son Güncelleme: 04.05.2024 09:38
YAZI
A

Hayatınıza iyilik ve sağlık getirecek başucu rehberi

IŞIKGörgün’denMAVİ IŞIĞIN DANSI-Şimdi Değişim Zamanı. Kristalize Mavi Işık Enerjisi… Işık çağını açacak çok yüksek bir enerji boyutunun sihirli anahtarı… Dünyadaki tüm sistemleri değiştirecek Mavi Işığın Kristalize programına geçiş vakti geldi… Neden Mavi Işık Enerjisi? Bu ışık vibrasyonları hücrelerimize nasıl yüklenecek? Kristallerin frekans sayılarını yükselterek manyetik alan bantlarını değiştirecek ışık taşıyıcısı insanlar olarak, Mavi Işığın Kristalize Piramit Enerjisiyle ‘BİR’ araya geleceğiz. Kimliksiz kimliklerimizin aktive olması ve DNA sarmallarının bu güçlü enerjiyle yüklenmesi için Mavi Işığa sarılıp içimize çekeceğiz. Aldığımız bu olağanüstü frekansla yerküreye yeniden kristalize enerji akıtacak, yenileneceğiz. Varoluşun kristal enerjisi aktive olmaya ve bizi ışıkla buluşturmaya başlayacak. Bu yeni düzende hayatımız, her anlamda değişime açılacak. Hastalık, yaşlanma, stres, mutsuzluk, yalnızlık, savaş gibi sorunlar ortadan kalkacak. Yerküre, karanlığın enerjisiyle çok yoğun yıkanırken, birçok dünyasal oyundan arınmış, sevginin doğal akışıyla barış, güven ve sevinç içinde yaşadığımız bir dönüşüm programına gireceğiz. Tüm dünya, koşulsuz sevgiye dokunacak. Kristal meleklerin saf enerjisiyle uyumlanıp ilahi ışığa uyanacağız. Böylesi bir ışık dünyada yaşamak içinse hiçbir kuralı ve sembolü olmayan Kristalize Mavi Işık Enerjisi, bir nefes uzaklığında bize akmayı bekliyor… 200 SAYFA.

(IŞIK TERAPİ YAYINLARI)


Sekiz dedektiflik öyküsü

GİLBERT K. Chesterton’danBAY POND’UN PARADOKSLARI-Modern Klasikler 221. Yazarın 1936 yılındaki ölümünden hemen sonra yayımlanan Bay Pond’un Paradoksları, sekiz dedektiflik öyküsünden oluşuyor. Sıradan bir devlet memuru olan Bay Pond, başta dostları Yüzbaşı Gahagan ve SirHubertWotton olmak üzere çevresindekileri çileden çıkaran paradokslarıyla, ilk bakışta anlamsız görünen çelişkili ifadeleriyle ünlüdür. Ne var ki “kafasında bir anlığına yüzeye çıkıp sonra dibe batan” bu “canavarlar” Bay Pond’a, karşılaştığı gizemli olayları çözecek müthiş bir sezgi gücü kazandırmıştır. 168

SAYFA.

(İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI)


Kitap, post­modern bir Frankenstein anlatısı

AlLASDAİRGray’denZAVALLILAR. İskoçya’nın önemli yazar ve sanatçılarından biri olan yazar, eserlerinde sıradanın öte­sine geçen hayal gücüy­le ve özgün bakış açısıyla dikkat çekti. Viktorya Dönemi ahlakını hicvederek doğaüstü bir dokunuşla ilmek ilmek ördüğü kara komedisi Zavallılar ise ya­zara Whitbread Roman Ödülü ve Guardian Kurgu Ödülü kazandır­dı. YorgosLanthimos’un da beyaz perdeye uyarladığı bu kitap, post­modern bir Frankenstein anlatısı. 19. yüzyılın sonlarında yaşa­mış Doktor ArchibaldMcCand­less’ın anılarını okurken uçarı Bella Baxter ile tanışacaksınız. Yeni geldiği dünyayı öğren­meye can atan bu kadının tuhaf hayatı, değişimin eşiğindeki Glasgow’un büyüleyici atmosferinden Paris’in genelevlerine kadar rüzgâra kapılmış gibi sürükle­yecek sizi. 1914 yılında Victoria McCandless’ın yani “gerçek Bel­la”nın kaleme aldığı sonsözde ise karşınıza Archibald’ın anlatısını delik deşik edecek başka bir ger­çeklik sunulacak. 336 SAYFA.

(İTHAKİ YAYINLARI)


Üç kadın, üç hayat, üç hikâye…

MİTHATÖnal’dan EŞİKTE ÜÇ KADIN. Gözler, insanın ruhunu yansıtan aynalardır. Kimine göre çok şeyi anlatır, kimine göre ise hiç bir şeyi. Melahat’ın gözleri, derin bir üzüntü ve endişeyle doluydu. Gözlerinin feri sönmüş, bakışları donuklaşmıştı. Sanki içindeki bir ateş sönmüş, yerine soğuk bir taş oturmuştu. İnci’nin gözleri ise özlemle doluydu. Gözlerinde uzaklara dalan, özlem barındıran bir ifade vardı. Sanki bir yere ait olmak istiyordu, ama bunu bir türlü başaramamıştı. Firuzan’ın gözleri ise mutlulukla doluydu. Gözlerinde parlayan bir ışık vardı, dünyayı kucaklıyormuş gibiydi. Firuzan her şeyin mümkün olabileceğine inanıyor gibiydi. Ben aslında üçünün yaşantılarından çok gözlerinden okumuştum neler yaşadıklarını, neler hissettiklerini. 120 SAYFA.

(KAVİM YAYINCILIK)

Babasına, 103 sayfa uzunluğunda mektup yazar

FRENZ Kafka’dan BABAYA MEKTUP. Yazar, Ocak 1919’da Schelesen’de (Bohemya) bir kaplıca ziyareti sırasında JulieWohryzeck ile tanışıp birkaç ay sonra onunla nişanlanır. Babası Hermann Kafka, oğlunun bu “uygunsuz” evlilik planına öfkeyle tepki gösterir. Bunun üzerine Franz Kafka babasına, 103 sayfa uzunluğunda ve ikisi arasında biraz olsun sulh sağlayacağına inanarak nokta koyduğu bir mektup yazar. Sonrasında, genç çiftin kasım ayında planladıkları düğün gerçekleşmez. Ancak geriye, yazarın hem sosyal hayatında hem de edebi hayatında birçok konuyu açığa çıkarmayı sağlayacak anahtar niteliğinde bir metin kalır. “Geçenlerde niçin sürekli senden korktuğumu iddia ettiğimi sormuştun. Ben de her zamanki gibi sana ne cevap vereceğimi bilememiştim, çünkü hem senden korkuyordum hem de bu korkunun nedenleri o kadar çok, o kadar ayrıntılı ki anlatmaya kalksam, hepsini aklımda tutamaz, toparlayamazdım.” 72 SAYFA.

(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)

Bilim ve teknoloji üzerinden bugünümüz

OĞUZHAN Uğur’dan MEMLEKET MEVZULARI. Yazar kitabında bir yandan yüz yıllık Cumhuriyet’in temellerini incelerken bir yandan da tarihimize geniş bir perspektiften bakıyor. Bunun yanı sıra yazar, eğitime, adalete, sanata, kadınlara, yaptığı programlara ve Türkiye’nin dünü ve bugününe dair önemli konu başlıklarına yer veriyor. Bilim ve teknoloji üzerinden bugünümüzü ve geleceği irdeliyor. 192 SAYFA.

(NEMESİS KİTAP)


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler