Açık

13°C
Konya

Sağlık sorunu nedeniyle adliyeye gidemeyince, ifadesi evinde alındı

KONYA'nın Ilgın ilçesinde Adalet Bakanlığı'nın, 'Evde adalet hizmeti' projesi kapsamında evinde hırsızlık yaşanan ve sağlık sorunları nedeniyle adliyeye gidemeyen Nurettin Bircan'ın (90), müşteki sıfatıyla ifadesi evinde alındı.
Sağlık sorunu nedeniyle adliyeye gidemeyince, ifadesi evinde alındı
Kayıt Tarihi: 13.02.2026 12:18 - Son Güncelleme: 13.03.2026 09:54
YAZI
A

Ilgın'da oturan Nurettin Bircan'ın evinde gerçekleşen hırsızlıkla ilgili ‘Hırsızlık’ ve ‘Konut dokunulmazlığını ihlal’ suçundan açılan dava kapsamında, mahkemeye ifade vermesi gerekiyordu.


Ilgın 1. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Enes Demir de sağlık sorunları nedeniyle adliyeye gidemeyen Bircan için, Adalet Bakanlığı'nın adalete erişimin güçlendirilmesi ve eşit bir şekilde sağlanması amacıyla engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara ilişkin yürüttüğü, 'Evde adalet hizmeti' projesini devreye aldı.

Uygulama kapsamında, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ceylan ve adliye kalem personelinin de katılımıyla Bircan'ın ifadesi evinde alındı. Alınan ifade tutanak altına alınarak yargı sürecine dahil edildi. 

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler