Açık

13°C
Konya

Sağlık ve huzurun adresi Meram Hobi Bahçeleri

Sağlık ve huzurun adresi Meram Hobi Bahçeleri
Kayıt Tarihi: 10.08.2020 11:40 - Son Güncelleme: 17.04.2024 23:27
YAZI
A

Vatandaşların şehrin kalabalığından ve stresinden ‘Meram’ ayrıcalığında uzaklaşmalarına olanak sağlayan Meram Hobi Bahçeleri, sakinlerine bugünlerde kendi emekleri ile yetiştirdikleri ürünleri almanın mutluluğunu yaşatıyor.

Meram Belediyesinin, vatandaşların doğa ile baş başa zaman geçirmeleri, toprakla haşır neşir olarak günün ya da haftanın yorgunluğunu atabilmeleri ve yetiştirdikleri ürün ile organik gıdaya doğrudan ulaşabilmeleri amacıyla Karahüyük Mahallesinde hayata geçirdiği ‘Meram Hobi Bahçeleri’nin sakinleri bugünlerde kendi emekleri ile yetiştirdikleri ürünleri almaya başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Zamanlarını en güzel bir şekilde geçirme fırsatı bulan bahçe sakinleri ayrıca çocuklarına da doğa ve toprak sevgisi aşılama imkânı yakalıyor. Çocuk oyun alanlarının da yer aldığı Meram Hobi Bahçelerinde ayrıca vatandaşların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri için de bir mescit bulunuyor.

 

BAŞKAN KAVUŞ; “ALINTERİNİN KARŞILIĞINI ALAN VATANDAŞLARIMIZIN MUTLULUĞU BİR KAT DAHA ARTIYOR”

Toplam 175 bin metrekarelik bir alanda ve 200 metrekarelik 312 adet parselde vatandaşların kendi ürünlerini yetiştirme imkânı yakaladıklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hobi bahçelerinin müdavimlerine, şehrin kalabalığından ve stresinden ‘Meram’ ayrıcalığında uzaklaşmalarına olanak sağladığına vurgu yaptı. Bu mutluluğun yanı sıra vatandaşların yıl boyunca işledikleri bahçe için döktükleri alınterinin karşılığını da almaya başladığını kaydeden Başkan Kavuş, “Hobi bahçeleri, vatandaşlarımıza maddi, manevi, psikolojik, bireysel, sosyal her açıdan kazandırıyor; İlk olarak toprakla uğraşmanın verdiği huzurla karşılıyor, Meram’ın temiz havasında gerçek anlamda dinlenmenin kapılarını açıyor, üretmenin, emek vermenin ve alınterinin zevkini tattırıyor, burada buluşan aile bireyleri ve bahçede yerleri bulunan insanları birbirine yaklaştırıyor ve yardımlaşmanın güzelliğini gösteriyor. Tüm bunların yanında yetiştirdiği ürünlerle birlikte emeğinin karşılığını en güzel şekilde alan vatandaşlarımızın mutluluğu ikiye katlanıyor. ‘Hiçbir insan emeğinin ve alınterinin karşılığından daha güzel bir tat almamıştır’ gerçeğini hobi bahçelerini ekip vatandaşlarımızın gözlerinde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler