Selçuk Öztürk: Konya Üretiyor, Türkiye Güçleniyor

Dünya ekonomisinin belirsizliklerle şekillendiği, küresel ticaret dengelerinin yeniden kurulduğu bir dönemden geçiyoruz. Jeopolitik gelişmeler, finansal dalgalanmalar ve küresel talepteki değişimler, Türkiye ekonomisini olduğu kadar Konya ekonomisini de doğrudan etkilemektedir. Böylesi bir süreçte, reel sektörün sağduyusu, üretim gücü ve uyum kabiliyeti her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır.
Türkiye ekonomisi, tüm zorluklara rağmen üretim ve ihracat ekseninde dirençli bir duruş sergilemektedir. Enflasyonla mücadele, finansmana erişim, maliyet baskıları ve iç talepteki dalgalanmalar iş dünyamızın yakından hissettiği başlıca konular arasındadır. Ancak unutulmamalıdır ki ekonomiler, en çok zor zamanlarda ortaya konan kararlılıkla güçlenir. Bugün atılan doğru adımlar, yarının istikrarını belirleyecektir.
Konya, sahip olduğu üretim kültürü, sanayi altyapısı ve girişimci ruhuyla Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden biridir. Tarımdan sanayiye, makineden otomotive, gıdadan savunma sanayine kadar geniş bir üretim yelpazesiyle Konya, her dönem sorumluluk almayı bilmiştir. Bugün de Konya iş dünyası; üretimini sürdürerek, istihdamını koruyarak ve ihracata odaklanarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir.
İçinde bulunduğumuz dönemde temkinli, rasyonel ve uzun vadeli düşünen bir yaklaşım her zamankinden daha kıymetlidir. Verimlilik artışı, mali disiplin, dijitalleşme ve yeni pazarlara açılma, bu sürecin anahtar başlıklarıdır. Aynı zamanda değişen küresel talepleri doğru okuyabilen, dönüşüme açık ve sürdürülebilirliği merkeze alan işletmelerin rekabette öne çıkacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz.
Şunu açıkça ifade etmek isterim ki; Konya iş dünyası bugüne kadar pek çok zorluğu aşmayı başarmıştır. Bugün karşı karşıya olduğumuz ekonomik şartlar da birlik, dayanışma ve ortak akılla aşılacaktır. Üreten, yatırım yapan ve istihdam sağlayan her işletmemiz, yalnızca kendi geleceğini değil, Konya’nın ve Türkiye’nin geleceğini de inşa etmektedir.
Bu bilinçle hareket etmeye, ülkemize güvenmeye ve yarınlara umutla bakmaya devam etmeliyiz. Konya’nın üretim gücü ve ticaret kabiliyeti, bu sürecin en sağlam dayanaklarından biri olmaya devam edecektir.
KOBİ KONYA DERGİSİ
YORUM YAP
Medova Hastanesi’nde Taciz Skandalı: Mağdur Sekretere "Ses Kaydı" Davası!
Yer Konya... Vicdanları sızlatan karar Yargıtay’dan döndü
Konya’da zamanın durduğu han: 1200’lerden kalan sır halen çözülmedi
Konya’da çoğu kişinin daha önce adını duymadığı baraj: Yapım amacı şaşırttı!
Konya’da Mavi Boğaz Kanyonu doğaseverleri ağırlıyor: Sörf yapmak isteyenlere burayı görmelisiniz!
ARDIÇLI TOKİ’YE DE LİMA MÜJDESİ
Başkan Altay, Talha Bayrakçı Lima’nın İş Başlangıcını Yaparak, Bosna Hersek FERA’nın Temelini Attı
Trafik cezalarında gelinen nokta! Konya’da “Hayatında bir damla alkol almayan” sürücüye alkollü işlem! Mahkemeye başvurdu!

