Çok Bulutlu

15°C
Konya

Yaşamaz denilen kalbi delik Azra, Konya'da yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu

Antalya’nın Alanya ilçesinde “yaşamaz” denilen kalbi delik olan Azra bebek, Konya Şehir Hastanesi’nde yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu
Yaşamaz denilen kalbi delik Azra, Konya'da yapılan açık kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu
Kayıt Tarihi: 18.04.2024 07:35 - Son Güncelleme: 01.05.2024 00:38
YAZI
A

Ayşe (35) ve Hasan Top (38) çifti, 5 ay önce dördüncü çocukları Azra'yı kucaklarına aldı. Doğumdan sonra hastaneden taburcu edilen anne Ayşe Top, bebeğinin kilo almadığını öğrendi.

Yapılan kontrollerde bebeğin kalbinde delik olduğu tespit edildi. Azra bebek Konya Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Çocuk Kalp Merkezi'nde Op. Dr Murat Şimşek tarafından ayrıntılı kontrolleri yapılan Azra bebek hemen ameliyata alındı. Murat Şimşek ve ekibi tarafından yapılan açık kalp ameliyatı sonrası Azra bebek yeniden hayata tutundu.

Op. Dr. Murat Şimşek, "4 kilo ağırlığındaki bebeğimizde geniş VSD ile aynı zamanda akciğer toplardamar anomalisi mevcuttu. Bebekte pulmoner hipertansiyon gelişmiş. Kilo alımı yavaş ve çok sık akciğer enfeksiyonu geçiriyordu. Kliniğimizde hemen ameliyata aldık. Açık kalp cerrahisi ile kalbindeki delikler kapatıldı. Yoğun bakım ve servis sürecini tamamlayıp bebeğimizi taburcu ettik" dedi.

BİZE BAĞIŞLADILAR

Hayatında ilk kez geldiği Konya'da çocuğunun yeniden sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşayan anne Ayşe Top, "Azra'm çok zayıftı. Sonra kalbinde sorun olduğunu öğrendik. Konya Şehir Hastanesi'ne geldik ve bebeğimiz burada sağlığına kavuştu. Hayatımda ilk kez Konya'ya geldim. Doktorlarımız, çalışanlarımız bize burada çok sahip çıktı. Bize çifte bayram yaşatıp yüzümüzü güldürdüler. Azra'mı bize bağışladılar. Bir an önce ameliyat olmazsa yaşamaz demişlerdi. Ama çocuğum şimdi çok iyi" diye konuştu.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler