Açık

20°C
Konya

Yer Konya... Yine aynı üniversite yine adrese teslim ilan iddiası!

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde açılan tek kişilik doçent kadrosunun, bölüm ihtiyacı olmamasına rağmen belirli bir akademisyen için düzenlendiği öne sürüldü. İlana yalnızca aynı üniversitede görev yapan bir profesörün eşinin başvurması dikkat çekti.
Yer Konya... Yine aynı üniversite yine adrese teslim ilan iddiası!
Kayıt Tarihi: 29.01.2026 11:54 - Son Güncelleme: 17.05.2026 13:24
YAZI
A

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü için 12 Aralık 2025 tarihinde açılan tek kişilik doçent kadrosu, “kişiye özel ilan” iddialarını beraberinde getirdi. İlanda yer alan özel şartların, belirli bir akademisyeni işaret ettiği öne sürüldü.

KADRO BİR İSME ÖZEL AÇILDI İDDİASI

Üniversite tarafından yayımlanan ilanda, adaylarda “sanatta yeterlilik ve resim alanında çalışmalar yapmış olmak, doçentlik unvanını plastik sanatlar alanında almış olmak” şartlarının yanı sıra “çağdaş sanatta eser–mekân ve baskı resim alanında çalışmalar yapmış olmak” kriteri arandı. Söz konusu ilana yalnızca Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Küçüköner’in eşi Hava Küçüköner’in başvurduğu öğrenildi. 


BÖLÜMDE HUZURSUZLUK VE ETİK TARTIŞMASI

Edinilen bilgilere göre; Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) bölüm için iki doktor öğretim üyesi ve bir araştırma görevlisi kadrosu talep edildi, ancak doçent kadrosu için herhangi bir başvuru yapılmadığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, bu tür alımlarda önce dekanlık talepte bulunuyor, ardından rektörlüğün onayıyla ilan açılıyor. Ancak bölüm için böyle bir talep olmamasına rağmen doçent kadrosu ilan edildi. Kadroya başvuru yapılmaması için de özel kriterler belirlendiği öne sürülüyor. İddialara göre, bu alanda akademik yeterliliğini kanıtlamış pek çok kişi varken, söz konusu durum bilinçli olarak göz ardı edildi.

Alınan bilgilere göre, doçent alımında karar verecek jüri üyelerinin de Prof. Dr. Mustafa Küçüköner tarafından belirlendiği ileri sürüldü. Sürecin başından itibaren hukuki ve etik açıdan sorunlu olduğu ifade ediliyor. Bölüm içinde yaşanan bu durumun ciddi rahatsızlık yarattığı ve “süreç ne hukuki ne de etik olarak kabul edilebilir” tepkisine yol açtığı öğrenildi.

Müslüm Evci -Konya'nın Nabzı Özel 

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Kategorideki Diğer Haberler