Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, 19 Ocak'ta düzenlenen partisinin il başkanları istişare toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin Özdağ hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan Ümit Özdağ, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan tutuklandı.
Özdağ, ifadesinin ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. 24 TV Muhabiri Deniz Zeybek, akşam saatlerinde Özdağ'ın tutuklandığı açıklandı.
Zeybek, "Dakikalar önce Özdağ ile ilgili karar açıklandı. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği için tutuklandı Ümit Özdağ. 19 Ocak'ta partisinin il başkanları toplantısında konuşmuştu. Orada Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle o konuşmadan sonra soruşturma açılmıştı. Ancak o soruşturma daha da genişletildi ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği suçu da bu soruşturmaya eklendi" dedi.
YORUM YAP
12 yaşındaki Eyüp Can’ın ölümü yürek burktu: “Trafikten korudum ama canilerden koruyamadım”
Konya'da 100 öğrenci kutsal topraklara gitmeye hak kazandı! İşte isim listesi
Konya'da Kurban Bayramı için tedbirler alındı
CHP'deki savaş Konya'ya da sıçradı! Milletvekili ve Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını kaldırdılar
Başkan Altay: “1 Milyon 800 Bin Çiçeği Toprakla Buluşturuyor, Konya’mızın Görsel Zenginliğini Artırıyoruz”
Konya'da CHP'li belediyeye ayrımcılık cezası
Annesini 20, babasını 10 bıçak darbesiyle öldüren şüpheli: Kriz anında yaptım

