Çok Bulutlu

12°C
Konya

6 yıldır çözülemeyen gizemli dosyada HTS kayıtlarına yansıyan şok iddia: Gülistan Doku vakasına benzetme

Şırnak’ta 11 Ocak 2020 tarihinde kaybolan Hürmüz Diril ve Şimuni Diril çiftine ilişkin dava süreci devam ederken, dosyaya dair yeni iddialar gündeme geldi. Ailenin avukatı Rojhat Dilsiz, soruşturma kapsamında elde edildiği belirtilen HTS (telefon trafik) kayıtlarında bazı dikkat çekici görüşme iddialarının bulunduğunu öne sürdü.
6 yıldır çözülemeyen gizemli dosyada HTS kayıtlarına yansıyan şok iddia: Gülistan Doku vakasına benzetme
Kayıt Tarihi: 24.05.2026 12:21 - Son Güncelleme: 25.05.2026 03:20
YAZI
A

Kovankaya köyünde kaybolan Keldani çiftin dosyası, Şimuni Diril’in kaybolduktan yaklaşık 70 gün sonra Hezil Çayı’nda işkence izleri taşıdığı belirtilen cansız bedeninin bulunmasıyla daha da karmaşık bir hal almıştı. Hürmüz Diril ise aradan geçen yıllara rağmen bulunamadı.

Aynı dosyada yargılamalar sürerken, 2023 yılında Apro Diril hakkında “tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet kararı verildi. Diğer sanıklar ise beraat etti. Ancak 31 Aralık 2025’te Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hürmüz Diril’e ilişkin “cesetsiz cinayet” iddianamesi hazırlanmasıyla dosya yeniden yargı sürecine taşındı. İlk duruşmada bir sanık tutuklanırken, dosyada yargılama devam ediyor.

“SAVCIYLA GÖRÜŞME” VE “DOSYANIN KAPATILMASI” İDDİASI

Duruşmanın ardından konuşan Şahin Yaldızlı'ya konuşan avukat Rojhat Dilsiz, dosyada yer aldığı iddia edilen HTS kayıtlarında “savcıyla görüşme” ve “dosyanın kapatılması” yönünde ifadelerin geçtiğini öne sürdü.

Dilsiz, bazı görüşme içeriklerinde “devletin adamıyım, savcıyla ve hakimle görüşeceğim” şeklinde ifadelerin yer aldığını iddia ederek, bu konuşmaların dosya sürecine ilişkin şüphe oluşturduğunu söyledi. Ayrıca Şırnak Jandarma İl İstihbaratıyla bağlantılı olduğu öne sürülen “Kemal” isimli bir kişiden bahsedildiğini, bu kişinin savcıyla görüşerek dosyanın kapatılmasına yönelik ifadeler kullandığının iddia edildiğini aktardı.

Bu iddiaların ciddi şüpheler doğurduğunu belirten Dilsiz, söz konusu kayıtların detaylı şekilde incelenmesi gerektiğini ifade etti.


“GÜLİSTAN DOKU DOSYASINA BENZERLİK” VURGUSU

Avukat Dilsiz, Diril çifti dosyasını, uzun süredir kamuoyunda tartışılan Gülistan Doku vakasına benzer yönleri bulunduğu gerekçesiyle değerlendirdiklerini belirtti. Dosyada şüpheli görüşme iddialarının açıklığa kavuşturulması gerektiğini savunan Dilsiz, yargı sürecinin hiçbir etki altında kalmadan yürütülmesi çağrısında bulundu.

“FAİLİ MEÇHUL DOSYA” TARTIŞMASI

Diril ailesi dosyasının “faili meçhul” kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini savunan avukat, ülkede benzer şekilde sonuçlandırılamayan çok sayıda dosya bulunduğunu belirterek kamuoyu oluşması gerektiğini ifade etti.

Dilsiz, soruşturma ve yargı süreçlerinin bağımsız ve tarafsız şekilde yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gerçek faillerin ortaya çıkarılması için sürecin hiçbir baskı altında kalmadan ilerlemesi gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.


ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nöbetçi Eczane

Benzer Haberler

Kategorideki Diğer Haberler