İran: Biz savaşı tüm gücümüzle sürdürüyoruz ve savaşın sonunu İran belirleyecek

İran devlet televizyonu, Naini'nin konuya ilişkin açıklamalarını yayımladı.
Trump'ın "yalan ve aldatmayla İran'a karşı psikolojik baskı uygulamaya çalıştığını" savunan İranlı Sözcü, "İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına karşı cesur ve güçlü iradeyle direniyor. Biz savaşı tüm gücümüzle sürdürüyoruz ve savaşın sonunu İran belirleyecek." dedi.
Bölgedeki ABD'ye ait tüm askeri altyapının yok edildiğini öne süren Naini, "İran silahlı kuvvetleri, Hürmüz Boğazı'ndaki ABD donanmasını ve 'Gerald Ford' uçak gemisini bekliyor." ifadelerini kullandı.
Naini, "Trump, ABD halkına yalan söyleyerek savaşı başlattı. Ancak şimdi İran'ın cevapları onu şaşkın ve çaresiz bir duruma düşürdü." dedi.
Öte yandan Trump'ın konuşmasının ardından Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Hatemul Enbiya Merkez Karargahı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ateşkes yok ve saldırıların hacmini artırıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.
ABD Başkanı Trump, Miami'de düzenlediği basın toplantısında, İran'ın tüm askeri güçlerini büyük oranda yok ettiklerini savunmuş ve savaşın "yakın bir zamanda sona ereceğini" söylemişti.
ABD Donanmasına ait "USS Gerald R. Ford" gemisi Kızıldeniz'de, "USS Abraham Lincoln (CVN-72)" uçak gemisi ise Umman Denizi'nde faaliyet gösteriyor.
YORUM YAP
“Vatandaş Soruyor, Başkan Cevaplıyor” Programı Akıncılar, Dumlupınar ve Yazır Mahallelerinde Gerçekleştirildi
Başkan Altay: “Yer Üstünde Hayata Geçirdiğimiz Büyük Eserler Gibi Yerin Altına da Konya Modeli Belediyecilik Mührünü Vuruyoruz”
Konya'da Çocuğa şiddet cezasız kalmadı! Çocuğu acımasızca döven din görevlisi tutuklandı!
Acımasız anne bebeğini çöpe attı: Adalet geç de olsa yerini buldu!
İşte Konya'ya atanan hakim ve savcılar listesi
Eyüp Can Güner dosyasında yeni tartışma: İkinci ATK raporuna sert tepki
Yer Konya... DNA testi araştırıp 6 aylık hamile eşini katletmişti! Yargıtay ‘iyi hal’ kararını bozdu



