Çok Bulutlu

13°C
Konya

KONYA YİNE GÜNDEMDE

Kayıt Tarihi: 23.01.2021 19:13 - Son Güncelleme: 24.04.2026 14:37
YAZI
A

Şehrimiz yıllarca Türkiye'nin huzur kenti olarak anıldı.

Uzun yıllar da gerçekten öyleydi. Hazreti Mevlana'nın  hoşgörüsü hakim şehrimiz imrenilen, gıpta edilen, yaşanılası bir kentti. Ancak son yıllarda, hem siyasi, hem asayiş bakımından aynı şeyleri söylemek pek mümkün değildi.

Adli vaka sayısı fazlaca artarken faili meçhuller de aynı oranda arttı. 


Suçluyu tesbit etmek ve yakalamak ne kadar önemliyse, suç unsuru oluşmadan engellemek de huzur açısından çok önemli.
Son dönemde şehrimiz eski özlenen günlerine dönmeye başladı.

Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım.


Bunda en önemli etken 2019 yılında Konya İl Emniyet Müdürü görevine başlayan Mustafa Aydın'a ait. Tekirdağ'da görev
yaptığı dönemde kızına ceza yazan polis memurunu ödüllendirerek adından söz ettiren Emniyet Müdürü Aydın aynı hassas
yöneticilik anlayışını Konya'da da göstererek başarılarına devam etti. Liyakatli kişileri birimlerin başına atayarak
Konya'nın huzur şehri olmasını sağladı. Hem de zorlu pandemi sürecinde mesai mevhumu tanımaksızın gece gündüz çalışarak.
Şehrimiz adına başarılı Emniyet Müdürü sayın Mustafa Aydın'a ve Emniyet Teşkilatımız mensuplarına çok teşekkür ediyorum.

Maalesef ki siyaset için aynısını söylemek pek mümkün değil. Şehri yönetenler yine olumsuzluklarla adından 
söz ettirmeye devam ediyorlar.

Kısa süre önce asker milletvekili ve tacizci il başkanı haberleri ile ulusal basına malzeme olan siyasilerimiz bu kez de Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanlığınca kurulduğu iddia edilen ' Fişleme Bürosu ' ile Türkiye gündemine düştü. İddialara göre, Dijital iletişim Ofisi adı altında kurulan 70 kişilik bir ekip, siyasi parti temsilcileri, İş adamları, gazeteciler, muhtarlar, STK üyeleri ve şehrin önde gelenlerinin sosyal medya hesaplarını trol hesaplar ile anbean takip ediyor, yani fişliyor ve rapor ediyor. Sonra da bu hesaplarda yapılan
olumsuz yazılar kaldırtılıyor.

 

İddialar doğru ise Büyükşehir Belediyemizin Basın daire Başkanlığı işi gücü bırakmış Biri Bizi Gözetliyor oynuyor.


Hem de 70 kişilik bir ekiple. Eminim ki Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay'ın bundan da haberi yoktur.

Özellikle Selçuklu Belediye Başkanlığından beri yakından tanıdığım Başkan böyle bir şeyi yapmaz, entrikalarla hele ki böyle çirkin
işlerle uğraşmaz. Ne yapacak ne diyecekse insanın yüzüne söyler. Tuzlukçu Belediye Başkanına söylediği gibi. En kısa 
zamanda olaya el atacağına ve gereğini yapacağına eminim.
 


Bir önce ki yazımda size aktardığım bir konu vardı.

Hatırlarsınız, Gazeteciler gününde Cumhurbaşkanlığı forsu ile dağıtılan çiğ köfte. Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Abdurrahman Cüneyt Fidancı bey beni arayarak bu olayın kendisinden habersiz geliştiğini, yani çiğ köftenin basın mensuplarına dağıtılmasından da, dağıtılan basın bülteninde Cumhurbaşkanlığı forsunun kullanılmasından da habersiz olduğunu söyledi.
 

Sayın Fidancının Beyanlarını gazetecilik sorumluluğu gereği size aktarırken bir konuyu yazmadan geçemeyeceğim. Sayın Fidancı haberinin olmadığını beyan ediyor lakin dağıtılan basın bülteninde ki fotoğraf Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü panosunun önünde çekilmiş ve fotografta Bölge Müdürümüz Abdurrahman Cüneyt Fidancı ve Çiğ Köfte firmasının yöneticisi bulunuyor.

Konuyu Kamuoyunun takdrilerine bırakıyorum.
 

Şehrimiz ve Ülkemiz adına güzel haberlerde buluşmayı diliyorum.


Selametle...

ETİKETLER:

YORUM YAP

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Mustafa Korkmaz

Mustafa Korkmaz

Yazarın Diğer Yazıları